Bir de böyle deneyin bayılacaksınız: Tane tane enfes kısır tarifi
Kısırı bir de böyle deneyin! Tane tane oluyor ve hafifliği ile tadanlardan tam not alıyor...
Yaz-kış fark etmeksizin Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri kısır. Bazen gün sofralarında, bazen pratik bir öğle yemeği olarak, bazen ise çay saatlerinin en güzel eşlikçisi olan kısırı yapmak son derece de kolay. İşte tane tane dökülen, hafifliği ile 3 tabak yemek isteyeceğiniz enfes kısır tarifi...
KISIR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet limon suyu
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 6 dal taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
- 2 domates
- 1 salatalık
Püf Noktası: Bulguru ıslattıktan sonra koyduğunuz kabın kapatmanız son derece önemlidir. Bu sayede bulgur daha iyi şişecektir. Ayrıca salçayı kavurarak eklerseniz kısırınız tane tane olacaktır. Salçayla karıştırdıktan sonra bulguru iyice yoğurmanız da mükemmel kıvamda bir kısır yapmanızı sağlayacaktır.
TANE TANE OLAN KISIR TARİFİ
1) Bulguru derin bir kaba alın ve kaynar su ile ıslatın. Kabın ağzını bir kapak ile kapatın.
2) Soğanı ince ince doğrayın.
3) Sıvı yağda soğanı pembeleşene kadar kavurun, ardından salçayı da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
4) 10-15 dakika boyunca beklettiğiniz bulgur iyice şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
5) İçine kavurduğunuz soğan ve salçayı ilave edip güzelce karıştırın. Karıştırmak yerine yoğurursanız daha iyi bir sonuç elde edersiniz. Bu sırada pul biber ve tuzu da ilave edin.
6) Tüm yeşilliklerinizi güzelce yıkayın ve ince ince doğrayın. Aynı şekilde domates ve salatalığı da küp küp doğrayın.
7) Tüm malzemeleri birleştirin. Yağ, limon ve nar ekşisi ile hazırladığınız sosu kısırın üzerine dökün.
İşte tane tane kısırınız hazır. Şimdiden afiyet olsun.