Bir kaşık eklerseniz asla şekerlenmiyor! Ustasından tam mevsiminde kayısı reçeli tarifi
Reçellerin şahı, sofraların padişahı kayısı reçelini eğer bu tarifle yaparsanız asla şekerlenmeyecek. İşte karşınızda dilediğiniz kadar muhafaza edebileceğiniz ve tadından en ufak bir şey kaybetmeyen kayısı reçeli tarifi...
Sabahları özenle hazırladığımız kahvaltı sofralarımızı süsleyen rengarenk reçeller arasında bir tanesi var ki sevmeyeni kesinlikle yoktur desek abartmış olmayız. Elbette kayısı reçelinden bahsediyoruz. İşte karşınızda tam da mevsimindeyken asla şekerlenmeyen kayısı reçeli tarifi...
ASLA ŞEKERLENMEYEN KAYISI REÇELİ İÇİN MALZEMELER
- 1 kilogram kayısı
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/4 adet limonun suyu
👉 KAYISI REÇELİ TARİFİ İÇİN PİŞİRME ÖNERİSİ:
Eğer kayısılar tane tane kalsın istiyorsanız, sert meyveleri tercih etmelisiniz. Ayrıca yapım aşamasında olabildiğince az karıştırmanızı tavsiye ederiz. Kaynama aşamasında ise içerisine bir adet çubuk tarçın ilave ederek reçelin tadını daha aromalı bir hale getirebilirsiniz.
ŞEKERLENMEYEN KAYISI REÇELİ NASIL YAPILIR?
1) Kayısıları iyice yıkayın ve ortadan ikiye böldükten sonra çekirdeklerini çıkarın.
2) Çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları dört eşit parçaya bölün.
3) Kayısıları orta boy bir tencereye alın.
4) Kayısıların üzerine şekeri ilave edin. Bir gece boyunca bu şekilde bekletin. Böylelikle kayısılar suyunu salmış olacak.
👉 PÜF NOKTASI: Kayısılar yeteri kadar suyunu salmazsa ekstra 1 su bardağı kadar su ilavesi yapabilirsiniz.
5) Ertesi gün tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak kaynatın.
6) Kaynattığınız kayısıları kıvam alması için dinlenmeye bırakın.
7) Üstünde oluşan köpüğü bir kepçe yardımıyla alıp atın.
8) Reçel kıvam aldıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edin ve güzelce karıştırın.
👉 PÜF NOKTASI: Limonu ekledikten sonra 5 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan almalısınız.
9) Tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde 5 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin.
10) Reçel iyice kıvam aldığında altını kapatın.
11) Reçel tam olarak soğuduğunda cam kavanozlara paylaştırın. Güneş görmeyen bir yerde gönlünüzce muhafaza edebilirsiniz.
İşte asla şekerlenmeyen kayısı reçeli hazır! Şimdiden tüm yapacaklara afiyet olsun.
Kaynak: yemek.com