Birbirinden güzel tarifler! İşte Şanlıurfa'nın en meşhur mezeleri...
Şanlıurfa yöresine ait birbirinden güzel yemekler vardır. Zaten bu yörenin mutfağı da sadece Türkiye'de değil dünyada meşhurdur. Kebaplar, mezeler, lahmacunlar ve daha birçok mükemmel lezzetler... Bugün ise meze tarifleriyle geldik. İşte Şanlıurfa'nın en meşhur mezeleri...
Şanlıurfa mutfağı, Türk mutfağının çok önemli bir bölgesidir ve kendine özgü tatları, yemekleri ve mezeleri vardır. Bu mutfak, Orta Doğu ve Güneydoğu Türkiye'nin etkilerini barındırır. Baharatlar, acılı yemekler ve et ağırlıklı yemeklerle meşhurdur. Şanlıurfa'da yemeklerde acı ön plandadır. Kebaplar, lahmacunlar, mezeler genellikle acı yapılır. Ancak yine de çok lezzetli olur. Yemekler sıklıkla közde veya tandırda pişirilir ve mezelerle zenginleştirilir. Bu lezzetler ise oradaki insanlara bölgenin zengin kültürel mirasını tatma fırsatı sunar. Eğer sizin de yolunuz bir gün Şanlıurfa'ya düşerse bu lezzetleri mutlaka denemenizi öneririz. Bugün ise meşhur meze tariflerini sizlerle paylaşmak istedik. İşte Şanlıurfa'nın en meşhur mezeleri...
ŞANLIURFA'NIN EN MEŞHUR MEZELERİ
ATOM
Atom, acılı biber ezmesi olarak bilinir. Yeşil biberler, sarımsak, nar ekşisi ve baharatlarla hazırlanan bir mezedir. Genellikle kebapların yanında servis edilir.
YOĞURTLU PATLICAN SALATASI
Közlenmiş patlıcan, yoğurt, tahin ve sarımsakla yapılır. Kıvamı kremamsıdır ve genellikle kebapların yanında sunulur.
PATLICAN SALATASI
Şanlıurfa'da patlıcanın birçok farklı şekilde hazırlandığı patlıcan salatası, közlenmiş patlıcan, sarımsak, biber salçası ve baharatlarla yapılır. Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı dökülerek servis edilir.
KÖMBE
Şanlıurfa'ya özgü bir çeşit kısır olan kömbe, ince bulgur, nar ekşisi, nar taneleri, taze soğan, biber salçası, yeşil biber ve baharatlarla hazırlanır. Aromatik bir lezzete sahiptir.
SARIMSAKLI YOĞURT
Sarımsaklı yoğurt, yoğurt ve sarımsak karışımıdır. Sade veya yanında közlenmiş biberlerle sunulur. İştah açıcı ve hafif bir mezedir.,