22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 21°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Böyle sararsanız yaprak sarması kalem gibi incecik oluyor! Egeliler sır gibi sakladığı tarifi paylaştı…

Yaprak sarmasını kim sevmez ki? Bir de ustalıkla yapılırsa tadına doyum olmaz. Eşi benzeri olmayan sarmalar sarmak istiyorsunuz ancak nasıl yapacağınızı bilmiyor musunuz? Öyleyse tarif defterinizi yanınıza alın! İşte dört dörtlük yaprak sarmanın püf noktaları...

Böyle sararsanız yaprak sarması kalem gibi incecik oluyor! Egeliler sır gibi sakladığı tarifi paylaştı…

Eşsiz lezzetiyle bayram ve misafir sofralarının sultanı yaprak sarmasını dağılmadan ve kararmadan pişirmenin püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Bunun için yapraklarınızı sararken basit ama etkili adımları hassasiyetle uygulamanız gerek. Tüm adımları eksiksiz tamamladığınızda memnun kalacağınız bir sonuç sizleri bekliyor! Gelin, birlikte misafirlerinize ve ailenize lezzetini unutamayacakları yaprak sarması yapmanın inceliklerini inceleyelim.

Yaprak seçerken dikkatli olun

Asma yaprağı seçmek büyük bir titizlik ister. Yaprak sarması için mümkün olduğunca az damarlı ve körpe yapraklar seçmeye özen gösterin. Eğer yoğun damarlı yapraklarla sarma yapmaya çalışırsanız ne kadar haşlarsanız haşlayın, beklediğiniz lezzeti alamayabilirsiniz. Ayrıca daha sarma aşamasındayken yapraklar damar yerlerinden ayrılıp parçalanabilir.

Asma yaprağının zarar görmemesini sağlayın

İnce bir yapıya sahip olan asma yaprağı haşlandığında daha da hassaslaşır. Hasar almadan haşlama işlemini bitirseniz dahi sarma esnasında yapraklar parçalanabilir. Bu durumu yaşamamak için sarma işlemine başlamadan önce yapraklarınızı bir bir ayırabilirsiniz. Yaprağın zarar görmesine neden olan bir başka unsur ise asma yaprağının sapı. Yaprağınıza iç doldurup sarmaya başladığınızda eğer sapı gövdesinden ayrılmamış olursa daha pişmeden yaprağınızı patlatabilir.

Fazla asma yapraklarıyla dağılmasını ve kararmasını önleyin

Tencerenizin dibine sardığınız yaprakları doğrudan dizerseniz ilk sıra muhtemelen daha fazla ısıya maruz kaldığı için iç harcı ekstra kabarabilir ve ilk sıralardaki sarmalarınız dağılabilir. Fakat tencerenizin zeminine fazla asma yapraklarını güzelce sererseniz bu durumun yaşanmasını önleyebilirsiniz. Zemine yerleştirmeyi düşündüğünüz yaprakları damarlı olanlar arasından seçebilirsiniz. Böylece her sırası kalem kalem yaprak sarmalarınızın kararma olmadan ve hasar görmeden pişmesini sağlayabilirsiniz.

Parlak bir görünüm için limon ve zeytinyağı kullanın

Sarmalarınızı sardıysanız sıra tencereye yerleştirme aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalara geldi. Yaprak sarmalarınızı tencereye dizdikten sonra üzerine yuvarlak dilimler hâlinde hazırladığınız limonları dizebilirsiniz. Ardından sarmaların üstüne zeytinyağı ekleyip ve artan haşlanmış asma yapraklarıyla sarmaların üzerini kaplayacak şekilde kapadıktan sonra pişmeye bırakabilirsiniz. Bu teknikle sarmalarınız rengi koyulaşmadan pişebilir.

Son Dakika Haberleri