23 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Böyle yaparsanız daha pofuduk oluyor! Kabarması durmayan yaş mayalı pofuduk poğaça tarifi

Puf puf kabaran, hatta tepsiye sığmayan pofuduk poğaça tarifi ile karşınızdayız. Eğer siz de "Poğaçam kabarmadı", "Poğaça kabarması için ne yaparım" diye merak ediyorsanız yaş maya ile yapılan pofuduk poğaça tarifimiz sizin için

Böyle yaparsanız daha pofuduk oluyor! Kabarması durmayan yaş mayalı pofuduk poğaça tarifi

Çay saatlerinin, beslenme çantalarının, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi kesinlikle puf puf kabaran sıcacık poğaçalar oluyor. Poğaçanın kabarması ise bir bakıma maharet istese de aslında bazı püf noktalarına dikkat edildiğinde oldukça kolay. Bugün sizlerle paylaşacağımız pofuduk poğaça tarifini ve yönlendirmelerimizi eksiksiz bir şekilde uygularsanız iddia ediyoruz bir daha "Poğaçam kabarmadı" demeyeceksiniz. İşte karşınızda yaş mayalı pofuduk poğaça tarifi...

YAŞ MAYALI POFUDUK POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
6 su bardağı un (Unun markasına göre ölçü değişebilir)

Üzeri için:
1 adet yumurta

YAŞ MAYALI POFUDUK POĞAÇA TARİFİ

POFUDUK POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1) Öncelikle sütü ocakta ılıtın. Süt kaynamamalı ama oda ısısından da daha sıcak olmalıdır.

2) Bir kaba sütü, ardından yaş mayayı ve şekeri koyun. Mayanın sütün içinde çözülmesini ve şekerle aktifleşmesini bekleyin.

3) Maya aktifleştikten sonra üzerine kalan sıvı malzemeleri ilave edin.

4) Kontrollü bir şekilde unu eklemeye başlayın ve bu sırada bir spatula yardımıyla karıştırın. Ardından yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.

5) Hazırladığınız hamuru bir saat kadar mayalanması için dinlendirin.

6) Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve şekil verin. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

7) Üzerine yumurtasını sürmeden temiz bir bez yardımıyla üzerini kapatıp 20 dakika kadar tepside mayalanmaya bırakın.

8) Tepsi mayasının da ardından poğaçalara su ile seyrelttiğiniz yumurta sarısını sürün. Arzu ederseniz üzerini çörek otu, beyaz haşhaş ya da susamla süsleyebilirsiniz.

9) Poğaçaları önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

İşte pofuduk poğaçanız hazır! Şimdiden deneyecek herkese afiyet bal şeker olsun.

Son Dakika Haberleri YAŞ MAYALI POĞAÇA TARİFİ POFUDUK POĞAÇA POĞAÇA TARİFLERİ