16 Eylül 2024 Pazartesi
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Böyle yaparsanız kırma yeşil zeytin asla erimiyor ve yumuşamıyor! Sadece 1 haftada yemeye hazır...

Yeşil zeytini böyle kurarsanız asla erimiyor ve dağılmıyor. Yalnızca birkaç malzeme ile kolayca kurabileceğiniz yeşil zeytin bir hafta içinde sofranızdaki yerini alıyor. İşte ustasından asla erimeyen ve yumuşamayan kırma yeşil zeytin tarifi...

Böyle yaparsanız kırma yeşil zeytin asla erimiyor ve yumuşamıyor! Sadece 1 haftada yemeye hazır...

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi yeşil zeytini evde kurmak istiyorsanız bu haberimiz sizin için. Eğer bu tarifle kurarsanız kırma yeşil zeytin asla erimiyor ve yumuşama yapmıyor. Yalnızca bir haftada sofralarda yerini almaya hazır oluyor. İşte karşınızda asla erimeyen ve yumuşamayan kırma yeşil zeytin tarifi...

ASLA ERİMEYEN KIRMA YEŞİL ZEYTİN İÇİN MALZEMELER

3 kilogram yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay bardağı salamura tuzu

**Ölçüler 5 litre bidon için verilmiştir.

ASLA ERİMEYEN KIRMA YEŞİL ZEYTİN NASIL KURULUR?

1) Yeşil zeytinleri taşla ezerek kırın. Ardından bidona doldurun.

2) Bidonu zeytinlerin üzerini geçecek kadar su ile doldurun. Ortalama bir hafta boyunca zeytinin suyunu her gün tazeleyin.

3) Bir haftanın sonunda zeytinin tadına bakın. Eğer ilk acısı çıktıysa içindeki suyu döküp tuzlama aşamasına geçebilirsiniz.

4) Bir bidona bir çay bardağı salamura tuzu ve bir tatlı kaşığı limon tuzu ekleyin. Üzerine aldığı kadar doldurun.

5) Bidonun ağzını buzdolabı poşeti koyup sıkıca kapatın. Böylelikle zeytinlerin suyun üzerinde yüzmesini engellemiş olursunuz.

6) Zeytini kurduktan sonra karanlık bir ortamda muhafaza edin. Ortalama bir hafta içerisinde zeytinler sofralarınızda yerini alacak duruma gelmiş olacaktır.

Son Dakika Haberleri YEŞİL ZEYTİN kırma yeşil zeytin kırma yeşil zeytin tarifi erimeyen yeşil zeytin