23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Böyle yapılırsa daha lezzetli oluyor! Kayseri Yağlaması tarifi... İşte püf noktası...

En lezzetli Kayseri Yağlama tarifi... Kayseri Yağlama nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktalarıyla Kayseri yağlaması yapımı...

Böyle yapılırsa daha lezzetli oluyor! Kayseri Yağlaması tarifi... İşte püf noktası...
A+ A-

BÖYLE YAPILIRSA DAHA LEZZETLİ OLUYOR! KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ... İŞTE PÜF NOKTASI...

Kayseri Yağlaması; coğrafi sınırda “şebit” adı verilen lavaş ekmek üzerine kıymalı harç konulması suretiyle üretilen ve sarımsaklı ya da sade yoğurtla servis edilen bir yemektir. Kayseri yağlaması (Şebit) nedir, nasıl yapılır? İşte kayseri yağlaması tarifinin ayrıntıları...

Dünya mutfakları bir yana Türk mutfağı bir yana. Nasıl olmasın? El emeğinin, uğraşının ön planda olduğu, yaratıcılığın vazgeçilmez şart kabul edildiği bir mutfak bizimkisi. Her yöremizden, şehrimizden, evimizden ayrı bir lezzet şahanesi çıkıyor. Bunlardan biri de Kayseri'nin en güzel yemeklerinden şebit. Yağlama ve Kayseri yağlaması adıyla da biliniyor.

KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

HAMURU İÇİN:

4 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant maya
1tatlı kaşğı toz şeker

KAYSERİ YAĞLAM İÇ HARCI İÇİN:

350 gram kıyma
3 adet rendelenmiş domates
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı su

KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

  • Hamuru hazırlarken süt ve suyu mutlaka ılık bir şekilde kullanın.

  • Suyu azar azar ilave ederek hamurunuzu yoğurun.

  • Mayalandırmadan açmaya ve pişirmeye çalışmayın.

  • Açarken çok fazla un kullanmayın.

  • Hamuru için kullanacağınız tuz miktarını damak zevkinize göre azaltabilirsiniz.

KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  1. Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın. Ilık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırın.

  2. Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun. Temiz bir kabın içine hafifçe un serpin ve hazırladığınız hamuru içine aktarın.

  3. Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırmaya bırakın. Bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın.

  4. Soğanları küp küp doğrayın.Bir tavanın içine kıymaları alın hafifçe soteleyin.

  5. Ardından içine soğanları ilave edin ve kavurun. Soğanlar kavurulunca içine rendelenmiş domatesleri ilave edin.

  6. Salçasını da ilave edin ve pişmeye bırakın. Ardından azar azar su ilave edin, tuz ve karabiberini ekleyin.

  7. Bu şekilde 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

  8. Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın.

  9. Yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın. Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve arkalı önlü pişirin. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.

  10. Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın.Dilerseniz üzerine yoğurtlu sarımsaklı sos da gezdirebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık

yemek Kayseri Kayseri yağlaması kayseri yağlaması tarifi kıymalı gram püf noktası yağlama yemek tarifi