20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Çikolatanın en güzel hali! Gerçek Brownie tarifi

Tam ölçülü browni tarifi gerçeğini aratmıyor. Pastanede yapıldığı gibi usta ellerden çıkmış bir tarif arayanlar için keyifli bir alternatif oluşturuyor. İşte gerçek brownie tarifi...

Brownie nasıl yapılır? Brownie tarifi  Çikolatanın en güzel hali! Gerçek Brownie tarifi
A+ A-

Brownie ya da bizim genel olarak yazdığımız adıyla browni'den bahsedeceğiz bugün. İçerisinde az un olması sebebiyle kıvamı bildiğimiz keklerden ve tatlılardan çok daha farklı. Çikolata tadının buram buram hissedildiği bu enfes tarifin kıvamı hafif nemli olur. Yerken ağızda kuru bir tat bırakmaz. Brownie yapılırken düşülen en büyük hataların başında, harca çok fazla un koymak ve uzun süre pişirmek geliyor. Gelin biz size bu işi püf noktalarıyla güzelce anlatalım. Şimdiden afiyet olsun!

Gerçek Brownie Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram bitter çikolata (iri parçalanmış)
  • 3 adet yumurta
  • 150 gram tereyağı(10 yemek kaşığı)
  • 1su bardağı toz şeker
  • 1su bardağı un
  • 1 paket vanilya

 

GERÇEK BROWNİE TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Çikolatayı tereyağının sıcaklığında güzelce eritmeye özen gösterin. Şeker ve yumurtayı çırptıktan sonra eritilmiş tereyağlı çikolatayı içerisine azar azar ilave edin. Harcın içerisine dilerseniz fındık, ceviz, badem gibi kuru yemişlerden ya da vişne, çilek gibi kırmızı meyvelerden ilave edebilirsiniz.

GERÇEK BROWNİE TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Eğer brownie'nin çok nemli kalmasını istiyorsanız 160 derecede 30 dakikadan daha fazla pişirmeyin. Ancak daha kuru kıvamlı seviyorsanız 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra oda sıcaklığında üzeri hafif çatlamaya devam edecektir.

GERÇEK BROWNİE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Tereyağını minik bir sos tenceresinin içerisinde eritin.

Eridiği gibi ocaktan alın ve tereyağınız henüz sıcakken parça parça böldüğünüz çikolataları içerisine aktarın. Tereyağının sıcağı ile erimesini sağlayın.

Ardından tereyağlı çikolata karışımını oda sıcaklığında soğuması için bir kenara alın.

Bir kabın içerisine yumurtaları alın, şekeri de ilave ederek güzelce çırpın.

Çırpılan şekerle yumurtaların üzerine azar azar tereyağlı çikolatalı karışımı aktarın ve karıştırmaya devam edin.

Tüm karışımı ekleyip karıştırdıktan sonra un ve vanilyayı eleyerek üzerine ilave edin. Spatula yardımıyla brownie harcını tüm malzemeler birleşinceye dek katlayarak karıştırın.

Ardından yağlanmış ya da pişirme kağıdı serilmiş 20 cm'lik kare kek kalıbına hazırladığınız karışımı aktarın. Üst kısmını spatulayla düzeltin.

160 derecede önceden ısıtılmış fansız fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Üzeri hafif çatlak bir görünüm alınca fırından çıkarın ve oda sıcaklığında en az 1 saat kadar dinlendirin.

Dinlendikçe kıvamı güzelleşecektir. Dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri brownie brownie tarifi çikolata brownie kek kek tarifi