Bu besinler Kovid-19 riskini tetikliyor
Bilim insanları daha az yağ tüketmenin, aynı zamanda Kovid-19 gibi bulaşıcı hastalıklara karşı korunmanıza da yardımcı olabileceğini keşfetti
ABD’deki Kaliforniya Üniversitesi’nden araştırmacılar, yüksek yağ içeren diyetleri uygulayan deneklerde gen ifadesinde önemli değişiklikler tespit etti.
Araştırmacılar, çalışmalarının yüksek yağlı diyetlerin yalnızca obezite, kolon kanseri ve sinirlilik ile bağlantılı genleri etkilemediğini, aynı zamanda bağışıklık sistemi, beyin fonksiyonu ve Kovid-19 riski ile ilgili genler üzerinde de etkisi olduğunu gösterdiğini söyledi.
"GEN İFADESİNDE DEĞİŞİKLİKLERLE İLGİLİ"
Scientific Reports'ta yayınlanan çalışmada, araştırmacılar üç grup fareyi, kalorilerin en az yüzde 40'ının yağdan geldiği üç diyetten biriyle besledi. Daha sonra farelerden alınan ölçümler, düşük yağlı bir diyet uygulayan kontrol grubuyla karşılaştırıldı. 24 haftalık çalışma süresi boyunca, az yağlı bir diyetle karşılaştırıldığında, her üç fare grubunun da "gen ifadesinde değişikliklerle ilgili" deneyimler yaşadığı keşfedildi.