21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu böreği yapmak için yufka kullanmaya da hamur açmaya da gerek yok! Yufkasız ve hamursuz börek tarifi...

Dünyanın en pratik börek tarifi ile karşınızdayız! Yufkasız ve hamursuz börek tarifi hem sağlıklı hem de çok lezzetli. Üstelik pişirmek için fırına da ihtiyacınız olmayacak. İşte karşınızda yufkasız ve hamursuz börek tarifi...

Bu böreği yapmak için yufka kullanmaya da hamur açmaya da gerek yok! Yufkasız ve hamursuz börek tarifi...

Dünyanın en kolay yapılan, en pratik, en lezzetli börek tarifi ile karşınızdayız. Üstelik bu böreği yaparken hamur yoğurup yufka açmaya da hazır açılmış yufka kullanmaya da gerek yok! Çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olacağına kefil olduğumuz bu tarifle siz de zamanınız yoksa şipşak hazırlık yapabilirsiniz. İşte karşınızda yufkasız ve hamursuz tava böreği tarifi...

YUFKASIZ VE HAMURSUZ BÖREK İÇİN MALZEMELER

2 adet patates
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı rendelenmiş peynir
2 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı çörek otu
1/2 yemek kaşığı tereyağı

YUFKASIZ VE HAMURSUZ BÖREK NASIL YAPILIR?

1. Patateslerin ve soğanların kabuklarını soyun. Ardından rendeleyip derin bir kaba alın.

2. Karıştırdığınız patates ve yumurtanın üzerine yumurta kırın. İçine rendelenmiş beyaz peynir, un, kabartma tozu, su ve dilediğiniz kadar baharatı ekleyip iyice karıştırın.

3. Geniş bir tavayı ısıtın ve tabanını tereyağı ile güzelce yağlayın.

4. Hazırladığınız harcı tavaya alın ve bir spatula yardımıyla düzeltin.

5. Böreğin üst kısmına susam ve çörek otu serpin.

6. Çok kısık ateşte, tavanın kapağını kapatarak pişirmeye bırakın.

7. Böreğin alt kısmı kızarınca bir tabak yardımıyla ters çevirin. Ardından tavayı tekrar yağlayın ve böreğin üst kısmını pişirmek için tekrar ocağa alın.

8. Böreğin üst ve alt kısmı iyice kızarınca hazır olmuş demektir.

9. İlk sıcağı çıkan böreği dilimleyip servis edebilirsiniz.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Patates Börek Tarif