23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu börekten çıtırı yok! İçi pofuduk şipşak peynirli gül börek tarifi

Klasik börek tariflerinden sıkıldıysanız, tam size göre bir tarifle geldik. Şipşak ve içi pofuduk dışı çıtır gül böreği tarifi arayanlar buraya! İşte o leziz böreğin tarifi...

Bu börekten çıtırı yok! İçi pofuduk şipşak peynirli gül börek tarifi

Bildiğiniz bütün börek tariflerini unutun. Çıtırtısı, lezzeti ve içinin pofudukluğuyla kalbinize taht kuracak olan şipşak pofuduk peynirli gül börek tarifini sizin için derledik.

ŞİPŞAK POFUDUK PEYNİRLİ GÜL BÖREK TARİFİ

MALZEMELER

Bu börekten çıtırı yok! Şipşak pofuduk peynirli gül börek tarifi

5 adet yufka
1 şişe soda
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su

İçi için:

200 gram süzme peynir
2 adet yumurta

HAZIRLANIŞI

1. Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine sıvı yağı ekleyin.
2. Bir kaba sodayı koyun ve sodanın üzerine bir su bardağı kadar su ekleyin.
3. İçi için; süzme peynirimizi çatal yardımıyla ezin, daha sonra içine bir adet yumurtayı kırın. Bu karışımı yoğurt kıvamına gelene kadar karıştırın.
4. Börek için: Bir yufkayı dörde bölün. Böldüğünüz parçalara hazırladığımız yağ karışımından bolca sürün ve fırça yardımıyla dağıtın.
5. İçine hazırladığımız yoğurt kıvamındaki peynirimizden bir tatlı kaşığı kadar alıp şerit şeklinde sürün.
6. Yuvarlayın ve yuvarladığınız uzun ince yufkaya gül şekli verin. Sardığınız böreği sodalı karışıma batırın, 2-3 saniye bekletin.
7. Etrafına bir yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün.
8. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda ortalama yarım saat piştikten sonra böreğimiz servise hazır olacaktır.

Afiyet olsun!

Börek börek tarifi şipşak börek tarifi