01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu çorba yılda 7 kere içilirse tüm hastalıkları kapı dışarı ediyor!

Bu çorbayı yılda 7 kere içildiğinde hastalıkları kapı dışarı ediyor. İşte karşınızda vücuttaki direnci artıran, doğal bir antioksidan kaynağı ve ateş düşürücü olan tirşik otu çorbası...

Bu çorba yılda 7 kere içilirse tüm hastalıkları kapı dışarı ediyor!
A+ A-

Bu çorbanın faydaları saymakla bitmiyor, yılda 7 kere içenlerin kapısına hastalık uğramıyor. Vücut direncini artıran, doğal bir antioksidan ve güçlü bir ateş düşürücü olma özelliği taşıyan tirşik otundan yapılan çorba aynı zamanda lezzeti ile de adeta damak çatlatıyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen tirşik otu çorbası tarifi...

TİRŞİK ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

  • 1 demet tirşik otu
  • 1 su bardağı yarma buğday
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 kase nohut
  • Un (En az 1/2 su bardağı)
  • Sıcak su (Çorbanın kıvamını ayarlamak için)

* İsteğe göre içine 1 kase Maraş tarhanası da ilave edebilirsiniz.

** Tirşik otunu temizlerken ve doğrarken elinizin zarar görmemesi için eldiven kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

TİRŞİK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

1) Öncelikle eldivenlerinizi takın. Ardından tirşik otlarını yıkayıp kurulayın ve temiz bir kesme tahtasına alıp ince ince doğrayın.

2) Çorbayı pişireceğiniz genişçe bir tencere çıkarın, içine nohutları, buğdayı ve eğer elinizde varsa Maraş tarhanasını ekleyin.

3) Bu malzemelerin üzerine ise incecik kıydığınız tirşik otlarını aktarın.

4) Geniş ayrı bir kap ya da sürahi çıkarın, 2 kase dolusu yoğurdu içine aktarıp içine su ilave ederek koyu kıvamlı bir ayran elde edin.

5) Hazırladığınız bu ayranı da tencerede bekleyen tirşik otlarının üzerine bolca gezdirin.

6) Ardından üzerine tirşik otlarını tamamen suyun içinde kalmasını sağlayacak kadar sıcak su ilave edin.
Son olarak tencereye karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde un serpin. (Un miktarı yarım bardak ile 1 bardak arasında değişecektir.)

7) Un ile karışımı neredeyse hava almayacak hale getirdikten sonra sakın unu karıştırarak karışımın içine erimesine neden olmayın, bu şekilde un tabakası en üstte kalarak mayalanma ve ekşime sürecinin hızlandırılması ve daha etkili olması amaçlanıyor, aklınızda bulunsun.

8) Ardından tencerenin kapağını da kapatın ve tıpkı yoğurt mayalar gibi tencereyi bezlerle güzelce örtüp mümkünse ılık bir yerde 1 gece bekletin.

9) Ertesi gün tencereyi ocağa alın ve orta ateşte karıştıra karıştıra pişirmeye başlayın. (Unutmadan, eğer tencerenin kapağını açtığınızda un tabakasının çok kalın olduğunu görürseniz bu tabakanın bir kısmını kaşık yardımıyla alıp çorbadan çıkarabilirsiniz)

10) Yaklaşık 3-4 saat çorbayı karıştırarak pişirin. Suyu buharlaştıkça üzerine sıcak su ilavesi yaparak kıvamını ayarlayın.

11) Tirşik otları yumuşayıp çorbanız ekşili nefis bir tada ulaştığında olmuş demektir. Afiyet olsun.

Kaynak: yemek.com

Son Dakika Haberleri