22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu halini daha çok seveceksiniz! Tavuklu mantı tarifi...

Tavuklu mantı nereden akıllara geldi diye sormayın, bu tarif bazı yörelerde çok severek yeniyor. Bugün ise bu lezzetli yemeğin tarifini sizle paylaşacağız. Çok doyurucu ve lezzetli tavuklu mantı tarifi...

Bu halini daha çok seveceksiniz! Tavuklu mantı tarifi...
A+ A-

Tavuk etinden mantı olur mu demeyin, çünkü çok lezzetli oluyor! İsterseniz bu tarifi çıtır mantı gibi de yapabilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Tavuklu mantı nerenin yemeği diye soracak olursanız bu yemek özellikle Tekirdağ, Edirne gibi yörelerde yapılıyor. Oralarda çok severek tüketiliyor. Biz de bugün bu lezzetli tarifin ayrıntılarını paylaştık. O halde tavuklu mantı nasıl yapılır? İşte tarifi...

tavuklu mantı tarifi

TAVUKLU MANTI TARİFİ

MALZEMELER

  • Hamur için
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İç harcı için
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çimdik karabiber

Bu halini daha çok seveceksiniz! Tavuklu mantı tarifi... - Resim : 2

HAZIRLANIŞI

  1. İç harcı hazırlamakla başlayın. Tavukları ve soğanları minik minik şekilde doğrayın. Sarımsak ve baharatları da ekleyip yarım saat bekletin.
  2. Hamuru hazırlamak için un, yumurta, tuzu karıştırın. Suyu da kontrollü ekleyerek yoğurun. Kıvamı biraz sert olmalı.
  3. Hamuru bezeler haline getirdikten sonra küçük kareler oluşacak şekilde kesin, iç harcını koyup kapatın.
  4. Kaynamış suya mantıları atıp 6-7 dakika pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sosla servis edin.

Son Dakika Haberleri tavuklu mantı tavuklu mantı tarifi tavuklu tepsi mantısı yufkalı tavuklu mantı tavuklu mantı balıkesir