06 Temmuz 2024 Cumartesi
İstanbul 29°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu kurabiye 10 gün bayatlamıyor! Şipşak tuzlu kurabiye tarifi

Misafirlere kış akşamlarında servis edilecek tuzlu kurabiye tarifi arayanlar dikkat. Şipşak hazırlayabileceğiniz bu tuzlu kurabiye, tam 10 gün bayatlamıyor. İşte tam 10 gün bayatlamayan şipşak tuzlu kurabiye tarifi...

Bu kurabiye 10 gün bayatlamıyor! Şipşak tuzlu kurabiye tarifi

Kış akşamlarının vazgeçilmezi demleme çayın yanına eşlik edebilecek kurabiye tarifleri araştırılıyordu. Çayın yanında misafirlerinize ve ailenize sunabileceğiniz bu şipşak tuzlu kurabiye, aynı zamanda 10 gün bayatlamıyor. İşte tam 10 gün bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi...

TUZLU KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

Bu kurabiye 10 gün bayatlamıyor! Şipşak tuzlu kurabiye tarifi

100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı kabartma tozu
2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılacak)
5 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
2 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Bu kurabiye 10 gün bayatlamıyor! Şipşak tuzlu kurabiye tarifi

1. Un hariç bütün malzemeleri bir karıştırma kabına ekleyin. Tüm malzemeler karışana kadar karıştırın.

2. Malzemeleri karıştırdıktan sonra azar azar unu ekleyerek 5 dakika yoğurun.

3. Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın.

4. Hamuru elinizle ince bir rulo yapın. Dilediğiniz şekli vererek fırın tepsisine dizin.

5. Fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyelerinizin üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu da serptikten sonra, 180 derece ısınmış fırında 25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Kurabiye