21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu pizzaları yiyen bir daha dışarıdan sipariş vermiyor! Üstelik sadece 5 malzemeli...

Sadece 5 malzeme kullanarak leziz mi leziz bir pizza yapmaya var mısınız? İtalyanların pizzasıyla yarışacak türden hem ince hem lezzetli pizza tariflerini sizin için derledik. Bu pizza tariflerini film gecelerinden pijama partilerine kadar hemen her zaman yapmak isteyeceksiniz.

Bu pizzaları yiyen bir daha dışarıdan sipariş vermiyor! Üstelik sadece 5 malzemeli...

Evinizdeki malzemeleri kullanarak dakikalar içinde enfes bir pizza yapabilirsiniz. Yeter ki pizza hamurunuz güzelce yoğrulmuş olsun! "Ben hamur açmaya vakit ayıramam." diyorsanız hazır pizza hamurlarından da yardım alabilirsiniz. İşte 5 malzemeli, birbirinden lezzetli pizza tarifleri...

Pizza hamuru tarifi

Malzemeler

  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Şekeri bir kâsede ılık su yardımıyla eritin.
  • Şekerli suya kuru mayayı ekleyin ve kâsenin üzerini bezle örterek 15 dakika mayanın kabarması için bekletin.
  • Süre sonunda karışımın içine zeytinyağı ve tuzu ilave edin.
  • Sıvı karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun kıvamını ayarlayın.
  • Hamuru ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini ince bir bezle örterek 1 saat kadar mayalanması için kenara alın.
  • Mayalanan hamuru oklava yardımıyla istediğiniz büyüklükte açarak kullanabilirsiniz.
  • Eğer hamur açmaya vaktiniz yoksa hazır pizza tabanı veya lavaş kullanabilirsiniz.

5 malzemeli vejetaryen pizza

Malzemeler

  • Pizza hamuru
  • 4 tane domates
  • 300 gram kadar Mozzarella peyniri
  • 3 diş sarımsak
  • 8 yaprak taze fesleğen

Hazırlanışı

  • Domatesleri ve sarımsakları bir fırın tepsisine koyun ve malzemelerin üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • Malzemeleri önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika kadar közleyin.
  • Közlenen domates ve sarımsakları bir sos tenceresine aktarın ve püre hâline gelene kadar pişirin.
  • Bu sırada pizza hamurunu oklava yardımıyla dilediğiniz büyüklükte açın.
  • Hamurun üzerine yaptığınız sarımsaklı domates sosu sürün ve Mozzarella peynirini ekleyin.
  • Pizzayı 220 derecelik fırında peynir eriyene ve kenarları kızarana kadar pişirin.
  • En son üzerine taze fesleğen serperek servis edin.

5 malzemeli sucuklu pizza

Bu pizzaları yiyen bir daha dışarıdan sipariş vermiyor! Üstelik sadece 5 malzemeli... - Resim : 1

Malzemeler

  • Pizza hamuru
  • 250 ml domates sosu
  • Dilimlenmiş sucuk
  • 250 gram Mozzarella peyniri ya da taze kaşar
  • Taze kekik

Hazırlanışı

  • Pizza hamurunu istediğiniz büyüklükte açın.
  • Hamurun üzerine domates sosunu dökün ve güzelce yayın.
  • Daha sonra sırasıyla hamurun üstüne kekik, peynir ve sucukları dizin.
  • Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pizzanın üzeri ve kenarları kızarana kadar pişirin.

5 malzemeli mantarlı pizza

Malzemeler

  • Pizza hamuru
  • 250 ml domates sosu
  • Siyah zeytin(Çekirdekleri alınmış.)
  • Doğranmış mantar
  • 250 gram taze kaşar ya da Mozzarella peyniri

Hazırlanışı

  • Pizza hamurunu istediğiniz büyülükte açın.
  • Hamurun üzerine domates sosunu güzelce yayın.
  • Sosun üzerine peyniri ilave edin.
  • Ardından mantarı ve çekirdekleri ayıklanmış zeytini de ekleyin.
  • Pizzayı önceden ısıttığınız 220 derecelik fırına sürün.
  • Peynir eriyene ve pizzanın kenarları pişine kadar fırında tutun.
  • Dilimleyerek servis edin.

5 malzemeli ton balıklı pizza

Malzemeler

  • Pizza hamuru
  • 250 ml domates sosu
  • 1 kutu ton balığı
  • 1 tane orta boy kırmızı soğan
  • 1 küçük kutu mısır

Hazırlanışı

  • Pizza hamurunu açın ve hamurun üzerine domates sosu ekleyin.
  • Sosun üzerine de önce ton balığı, ardından yemeklik doğranmış soğan ve mısırı ekleyin.
  • 220 derecelik fırında pizzayı üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun!
Tarif