21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu reçel her kaşıkta ağız yakıyor! Şanlıurfa'nın meşhur isot reçeli tarifi...

Adı reçel ama her kaşıkta ağızı tatlandırmak yerine yakıyor! Evet, bahsettiğimiz şey Şanlıurfa'nın meşhur isot reçeli. İşte karşınızda sadece yemeklere lezzet katmakla kalmayıp kahvaltı sofralarını da şenlendiren İsot reçeli tarifi...

Bu reçel her kaşıkta ağız yakıyor! Şanlıurfa'nın meşhur isot reçeli tarifi...

İsot reçeli olarak biber salçası, Şanlıurfa mutfağının olmazsa olmazlarından. Bu yöresel lezzet yemeklere tat kattığı kadar sabah kahvaltılarında da sık sık tüketiliyor. Peki, Şanlıurfa'nın meşhur isot reçeli nasıl yapılıyor? İsot reçeli yapımında hangi malzemeler kullanılıyor? İşte ustasından isot reçeli tarifi...

İSOT REÇELİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Bu reçel her kaşıkta ağız yakıyor! Şanlıurfa'nın meşhur isot reçeli tarifi... - Resim : 1

1 torba kırmızı Urfa isodu
1 su bardağı zeytinyağı
½ yemek kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı tuz

İSOT REÇELİ NASIL YAPILIR?

1) Biberleri güzelce yıkayın. Ardından tohumlarını ayrıp üç-dört parçaya bölün.

2) Temizlediğiniz biberleri kıyma makinesinde et gibi çekin. Sonrasında geniş tepsilere yerleştirin. Tepsileri biberlerin suyunu çekmesi için güneşe bırakın.

3) Sabah- öğlen-akşam olmak üzere günde en az 3 defa karıştırın. Biberler suyunu çektikçe tepsileri birbirine boşaltın.

4) Biberler tamamen suyunu çekince diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırın.

5) Bir gün daha malzemeleri birbirine iyi karışması için güneşte bekletin. Daha sonra cam kavanozlara koyun ve serin bir yerde muhafaza edin.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Tarif