06 Temmuz 2024 Cumartesi
İstanbul 29°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu revani bulut gibi kabarıyor, şerbetini tam çekiyor ve asla yumurta kokmuyor! işte dünyanın en kolay tam ölçülü revani tarifi...

'Revani kabarmıyor, çöküyor, çatlıyor ve yumurta kokuyor' diyenler dikkat! Dünyanın en kolay tam ölçülü revani tarifi ile bu sorunların tamamı rafa kalkacak. İşte ayrıntılar...

Bu revani bulut gibi kabarıyor, şerbetini tam çekiyor ve asla yumurta kokmuyor! işte dünyanın en kolay tam ölçülü revani tarifi...

Revani, Türk mutfağının en çok sevilen tatlılarından biri. Gün davetlerinden özel misafirliklere kadar her ortama ayak uydurarak sofralarımızı şenlendiren revaniyi yapmak da aslında son derece pratik. Ancak bazı durumlarda revani hamur olabiliyor, çatlayabiliyor, yumurta kokabiliyor ya da şerbetini çekmeyebiliyor. En kötüsü ise kesinlikle revaninin kabarmaması! Bugün sizlerle paylaşacağımız tam ölçülü revani tarifi ise bu sorunların tamamını ortadan kaldıracak. İşte ayrıntılar...

DÜNYANIN EN KOLAY REVANİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Bu revani bulut gibi kabarıyor, şerbetini tam çekiyor ve asla yumurta kokmuyor! işte dünyanın en kolay tam ölçülü revani tarifi... - Resim : 1

Keki için:

3 adet yumurta (oda ısısında)
3/4 su bardağı yoğurt (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
5 damla limon suyu

Üzeri İçin:

1 tatlı kaşığı kaymak
1 çay kaşığı toz fıstık

TAM ÖLÇÜLÜ ADIM ADIM REVANİ TARİFİ

1- Revaninin şerbeti için öncelikle şekeri derin bir tencereye alın. Ardından üzerine suyu ilave edin ve karıştırarak kaynatın. Şerbet kaynama noktasına geldiğinde içerisine limon suyunu sıkın. Birkaç dakika da bu şekilde kaynayan şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2- Derin bir kaba yumurtaları kırın ve üzerine şekerini ekleyip iyice çırpın. Yumurta köpürdükten sonra yoğurdu ilave ederek çırpma işlemini sürdürün.

3- Karışımın içerisine irmiği de ekleyerek çırpmaya devam edin.

4- Son olarak unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini de ekleyerek güzel bir revani hamuru elde edene kadar karıştırın.

5- Geniş bir tepsiyi yağlayın ve üzerine revani karışımını dökerek bir spatula yardımıyla üst kısmını düzleştirin.

6- 175 derece önceden ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık olarak 35 dakika pişirin.

7- Fırından çıkardığınız sıcak revaniye soğuk şerbeti döküp dinlenmeye bırakın.

8- Şerbetini güzelce çeken revaniyi kaymak ve Antep fıstığı ile servis edin.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Tarif