25 Aralık 2024 Çarşamba
İstanbul 11°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu şerbetli tatlı pratikliği ve lezzeti ile baklavayı tahtından eder! Kesme irmik tatlısı tarifi...

İddia ediyoruz bu şerbetli tatlıyı yedikten sonra baklavayı aramayacaksınız. Üstelik en pratik şerbetli tatlı tarifleri arasında bir numara! İşte karşınızda pratikliği ve lezzeti ile baklavayı tahtından eden kesme irmik tatlısı tarifi...

Bu şerbetli tatlı pratikliği ve lezzeti ile baklavayı tahtından eder! Kesme irmik tatlısı tarifi...

En pratik şerbetli tatlıyı yapmak için tarif araştırıyorsanız doğru adrestesiniz! Bu tatlı kolay yapımı ve damak çatlatan lezzeti ile baklavayı tahtından etmeye aday. İşte karşınızda kesme irmik tatlısı tarifi...

KESME İRMİK TATLISI İÇİN MALZEMELER

Bu şerbetli tatlı pratikliği ve lezzeti ile baklavayı tahtından eder! Kesme irmik tatlısı tarifi... - Resim : 1

1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
2 su bardağı un

Şerbeti İçin:

2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kaplamak İçin:
4 yemek kaşığı irmik

Üzeri İçin:

1 tutam toz Antep fıstığı

KESME İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Bu şerbetli tatlı pratikliği ve lezzeti ile baklavayı tahtından eder! Kesme irmik tatlısı tarifi... - Resim : 2

1) Bir karıştırma kabına; yoğurt, yumurta ve sıvı yağı koyuyoruz. Bu malzemeleri iyice karıştırıyoruz.

2) Karışımın içine kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip karıştırma işlemini sürdürüyoruz. Son olarak içine irmik ve unu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.

3) Elde ettiğimiz humuru tezgaha alıp kendini toparlayana kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamurun ele yapışan bir kıvam olmalı. 

4) Ayrı bir kaseye hamuru kaplayacağımız irmiği koyuyoruz.

Bu şerbetli tatlı pratikliği ve lezzeti ile baklavayı tahtından eder! Kesme irmik tatlısı tarifi... - Resim : 3

5) Hamuru eşit parçalara ayırıyoruz ve her bir bezeyi rulo haline getiriyoruz. Tezgaha irmik serpip ruloların tezgahta ileri geri hareketlerle irmiğe bulanması sağlıyoruz.

6) Hazırladığımız ruloları kesip dikdörtgen formunda küçük hamurlar elde ediyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişiriyoruz.

7) Tatlımızın şerbeti için tencereye su ve toz şekeri koyuyoruz. Orta ateşte 15 dakika boyunca kaynatıp ocaktan almadan limon suyunu ilave ediyoruz. Ardından şerbetimizi bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.

8) Fırından çıkardığımız kesme irmik tatlısının ilk sıcağı geçtikten sonra şerbetini eşit şekilde çekmesi için daha yayvan bir kaba ya da borcama alıyoruz.

9) Tatlı ılık, şerbet ise soğuk iken şerbeti üzerine döküyoruz. Tamamının şerbeti iyice çekmesi için 1 saat sonra tatlıları ters düz ediyoruz. Ortalama 2 saat içinde tüm tatlı şerbetini çekecektir.

10) Tercihe göre üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

İşte kesme irmik tatlısını hazırlamak bu kadar kolay. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLI ÇEŞİTLERİ ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ İRMİKLİ İRMİK TATLISI EN PRATİK ŞERBETLİ TATLI