Bu tarif yağ çekmiyor! Püf noktalarıyla karnıyarık tarifi
Enfes ve bir o kadar da vazgeçilmez olan yemeklerimizden olan karnıyarık, yapılışıyla göz korkutsa da püf noktaları yok değil.. Pilav ile uyumu yakalayan bu muhteşem yemek nasıl pişirilir? Peki karnıyarık nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte o enfes tarif...


Sebzelerin en çok sevilenleri arasında yer alan patlıcanın en güzel hali karnıyarık yemeğidir. Karnıyarık, ana malzemesi patlıcan, domates, yeşilbiber gibi sebzelerle yapılır. Patlıcanların içerisine kıymalı iç harç konularak hazırlanan karnıyarık salçalı sosla beraber pişirilmektedir. Siz de bu akşam yemeğinde enfes bir karnıyarık pişirmek istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarife göz atmalısınız.
KARNIYARIK TARİFİ
MALZEMELER
6 adet küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gram çekilmiş et
YAPILIŞI
Öncelikle patlıcanları alaca bir şekilde soyup, yarım saat tuzlu suyun içerisinde bekletin.
Daha sonra durulayıp, kağıt havlu ile suyunu çektirin. Ardından bol yağın içerisinde hem patlıcanları ve biberleri kızartın.
Geniş bir tavada küp küp doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam edin.
Biber, domates ve baharatları ekleyerek, güzelce karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın.
Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.
Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarımsak ve kızarttığınız biberlerden birer tane koyun.
Bir kasenin içerisinde domates salçasıyla suyu ezerek karıştırın. Patlıcanların aralarına bu karışımı dökün.
180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
KARNIYARIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
Patlıcanların yağ çekmemesi ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletilmesi gerekmektedir.
Patlıcanları yıkadıktan sonra yağ ile etkileşime girmemesi için iyice kurulamalısınız.
Karnıyarığınızın lezzetli olması için patlıcanları kızartarak yapmalısınız.
Karnıyarığınızı pişirirken kendi fırınınızın sıcaklık ayarını ve süresini göz önünde bulundurmalısınız.
Kaynak: Yasemin.com
Değerli Aydinlik.com.tr okurları.
Aydinlik.com.tr ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Aydinlik.com.tr bunlardan sorumlu tutulamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.