22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu tarif yağ çekmiyor! Püf noktalarıyla karnıyarık tarifi

Enfes ve bir o kadar da vazgeçilmez olan yemeklerimizden olan karnıyarık, yapılışıyla göz korkutsa da püf noktaları yok değil.. Pilav ile uyumu yakalayan bu muhteşem yemek nasıl pişirilir? Peki karnıyarık nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte o enfes tarif...

Bu tarif yağ çekmiyor! Püf noktalarıyla karnıyarık tarifi

Sebzelerin en çok sevilenleri arasında yer alan patlıcanın en güzel hali karnıyarık yemeğidir. Karnıyarık, ana malzemesi patlıcan, domates, yeşilbiber gibi sebzelerle yapılır. Patlıcanların içerisine kıymalı iç harç konularak hazırlanan karnıyarık salçalı sosla beraber pişirilmektedir. Siz de bu akşam yemeğinde enfes bir karnıyarık pişirmek istiyorsanız mutlaka hazırladığımız tarife göz atmalısınız.

KARNIYARIK TARİFİ

MALZEMELER

Bu tarif yağ çekmiyor! Püf noktalarıyla karnıyarık tarifi - Resim : 1

6 adet küçük boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
1 adet domates
8 adet yeşil biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ, tuz, karabiber, kırmızıbiber
200 gram çekilmiş et

YAPILIŞI

Öncelikle patlıcanları alaca bir şekilde soyup, yarım saat tuzlu suyun içerisinde bekletin.

Daha sonra durulayıp, kağıt havlu ile suyunu çektirin. Ardından bol yağın içerisinde hem patlıcanları ve biberleri kızartın.

Geniş bir tavada küp küp doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam edin.

Biber, domates ve baharatları ekleyerek, güzelce karıştırın. Üzerine bir çay bardağı su ekleyerek 5 dakika kaynatın.

Tepsiye patlıcanların ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun.

Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarımsak ve kızarttığınız biberlerden birer tane koyun.

Bir kasenin içerisinde domates salçasıyla suyu ezerek karıştırın. Patlıcanların aralarına bu karışımı dökün.

180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

KARNIYARIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Bu tarif yağ çekmiyor! Püf noktalarıyla karnıyarık tarifi - Resim : 2

Patlıcanların yağ çekmemesi ve acısının çıkması için tuzlu suda bekletilmesi gerekmektedir.
Patlıcanları yıkadıktan sonra yağ ile etkileşime girmemesi için iyice kurulamalısınız.
Karnıyarığınızın lezzetli olması için patlıcanları kızartarak yapmalısınız.
Karnıyarığınızı pişirirken kendi fırınınızın sıcaklık ayarını ve süresini göz önünde bulundurmalısınız.

Kaynak: Yasemin.com

Patlıcan Yağ Çekmeyen Tarifler karnıyarık tarifi Patlıcanlı tarifler patlıcan yemek tarifi