21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu tarife çocuklar bayılacak! İşte lavaştan 10 dakikada cips tarifi…

Evde, pikniklerde, partilerde, davetlerde ve gün içerisinde çok fazla patates cipsi mi tüketiyorsunuz? Artık daha sağlıklı ve ekonomik bir yöntemle evde patates cipsi yapabilirsiniz. İşte lavaştan cips tarifi…

Bu tarife çocuklar bayılacak! İşte lavaştan 10 dakikada cips tarifi…
A+ A-

Cips pek çok kişi tarafından sevilen ve yenen ürünlerden biridir. Peki evde uygun yöntemlerle cips yapabilir misiniz? Bu soruyu yanıtlayan özel bir tarif hazırladık. Lavaş ve çeşitli baharatlar kullanılarak sadece birkaç dakikada hazırlanan bu tarif herkesi şaşırtacak. Şimdi size lavaş cipsi için basit bir tarif göstereceğim. İşte tarifin detayları...

Bu tarife çocuklar bayılacak! İşte lavaştan 10 dakikada cips tarifi…

Lavaştan cips malzemeleri

  • 3 lavaş
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • İstenirse daha fazla baharat

Bu tarife çocuklar bayılacak! İşte lavaştan 10 dakikada cips tarifi…

Hazırlanması

  1. Tezgahın üzerine 3 adet lavaş alın. Lavaşları üst üste koyun ve bir bıçak kullanarak 2-3 parmak kalınlığında parçalara bölün.
  2. Daha sonra bu şeritleri üçgenler halinde kesmek için bir bıçak kullanın. Bir kaseye domates salçası, zeytinyağı, su ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.
  3. Sosu tadın ve yeterince tuzlu değilse daha fazla tuz ekleyin. İsterseniz karışıma zerdeçal veya kırmızı biber gibi sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.
  4. Baharatları damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz. Baharatlardan hoşlanmıyorsanız çıkartabilirsiniz. Sos birleşene kadar kaşıkla iyice karıştırın.
  5. Bunları hazırlarken fırınınızı 190 dereceye ısıtın. Sos piştikten sonra lavaş üçgenlerini sosa batırın. Lavaş tamamen sosla kaplanana kadar elle karıştırın.
  6. Fırın tepsisini çıkarın ve fırın tepsisini fırın kağıdıyla hizalayın.
  7. Sosla kaplanmış pide ekmeğini fırın tepsisine yayın. Bu sırada lavaşı çok fazla eklememeye dikkat edin.
  8. Tepsiyi önceden 190 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin. Lavaşları sert ve çıtır olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişirirken lavaşın yanmaması için kontrollü bir şekilde pişirin.
  9. Pişen lavaşları fırından alıp bir tabağa dizin. Lavaş cipslerini olduğu gibi veya en sevdiğiniz sosla birlikte yiyebilirsiniz.

Lavaş cips Tarif