22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 21°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu tarifle dağılmayan ve kabuk atmayan kuru fasulye çok kolay! Pişirmeden önce ilave edin…

Türk mutfağında sulu yemeklerin yeri bir başka. Sulu yemekler arasında özel bir yeri bulunan kuru fasulye her bölgede severek tüketiliyor. Kuru fasulye, günlük sofralardan davet sofralarına kadar menülerin başkahramanı. Peki fasulye dağılmadan nasıl pişirilir? İşte detaylar...

Bu tarifle dağılmayan ve kabuk atmayan kuru fasulye çok kolay! Pişirmeden önce ilave edin…

Kuru fasulye pişirmek kolay gibi görünse de aslında tam kıvamında, kabuk atmayan ve dağılmayan fasulye yapmayı herkes bilmez. Ama merak etmeyin! Bu tarifi uyguladığınızda farkı göreceksiniz. İşte dağılmayan, kabuk atmayan kuru fasulye tarifi...

Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam acı pul biber (İsteğe bağlı)

Hazırlanışı

2

  • Öncelikle geniş bir tencerenin içerisine bol miktarda soğuk su koyun.
  • Kuru fasulyeyi yıkayın ve tenceredeki soğuk suya fasulyeleri koyarak bir gece bekletin. Bu aşamada fasulyenin kabuk atmaması için soğuk suda bekletmeniz gerekir.
  • Ertesi gün kuru fasulyenin suyunu dökün ve tekrar yıkayın.
  • Kuru soğanı ve yeşil biberleri küçük küçük doğrayın.
  • Domatesin kabuğunu güzelce soyun ve onu da küçük küçük doğrayın.
  • Orta boy tencereye kuru fasulyeyi koyun. Tencereye çok fazla olmamak kaydıyla su ilave edin ve kaynatmaya başlayın. Kuru fasulyenin dağılmasını engellemek için kaynayan suya biraz limon ekleyin.
  • Başka orta boy tencereye zeytinyağını dökün ve yağı biraz ısıtın.
  • Yağ ısındıktan sonra yemeklik soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğanları pembeleştikten sonra salça ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Kavrulan soğan ve salça karışımının içerisine doğradığınız yeşil biberi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Daha sonra küçük küçük doğranan domatesleri de ilave ederek 5 dakika kadar da kavurun.
  • Tüm malzemeler iyice kavrulduktan sonra, karışımın üzerine bir bardak soğuk su ilave edin ve sosu kaynamaya bırakın.
  • Hafifçe kaynayan sosun içine diğer tencerede kaynattığınız kuru fasulyeyi suyuyla birlikte ilave edin.
  • Ardından tuz, karabiber ve kimyonu atarak bir süre daha kaynamaya bırakın.
  • Tüm lezzetler iyice harmanlandıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edin ve tereyağı eriyene kadar yemeği hafifçe karıştırın.
  • Daha sonra ocağın altını kapatın ve yemeği 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlenen yemeği servis tabağına alarak sıcak servis edin.
  • Kuru fasulye yemeğinin yanına tane tane bir pilav ya da turşu koyarak menünüzü taçlandırabilirsiniz.
Tarif