Bu yöntemlerle doğalgaz faturasından yüzde 30 tasarruf etmek mümkün! Uzmanı detayları aktardı...
Kış mevsiminde tasarruflu ısınma yöntemleri hakkında bilgi veren ERT Mekanik CEO’su A. Eralp Ertürk, “Doğru tedbirler alınırsa ısınma masraflarını yüzde 30’a kadar düşürmek mümkün” dedi. Bu yöntemlerle doğalgaz faturasından yüzde 30 tasarruf etmek mümkün! Uzmanı detayları aktardı...
ERT Mekanik CEO'su A. Eralp Ertürk, faturalarınızı düşürürken evinizi daha sıcak tutarak enerji tasarrufu yapmanın ipuçlarını paylaştı. Doğru önlemlerle ısınma maliyetlerinin %30'a kadar azaltılabileceğini söyledi. Bu yöntemlerle doğalgaz faturasından yüzde 30 tasarruf etmek mümkün! Uzmanı detayları aktardı...
DOĞALGAZDAN YÜZDE 30 TASARRUF ETMEK MÜMKÜN!
Isıtma sisteminin kontrolü ve bakımı hakkında. Ertürk, ülkemizdeki soğuk havanın bu yıl biraz daha geç hissedildiğini, bu nedenle aralık ayında bakım çalışmaları için geç kalınmadığını sözlerine ekledi.
"Soğuk havalar gelmeden en kısa sürede kalorifer, kombi, radyatör, klima gibi ısıtıcı ekipmanların bakım, temizlik ve muayenelerinin yaptırılması önemli." açıklamalarında bulundu.
“ENERJİ TASARRUFU İÇİN KOMBİ KAPATMAYIN”
Ortam sıcaklığını sabitleme olanağı veren araçlarda bu özelliğin kullanılmasının çok önemli olduğunu kaydeden Ertürk, “Kombi, kat kaloriferi, termostat ve klima gibi, ortam sıcaklığını sabitleyen cihazlarla oda sıcaklığının sabit tutulması ciddi bir enerji tasarrufu sağlar. Hatta mümkünse, olması gereken sıcaklıklardan 1-2 derece daha az sıcaklığı sabitlemek, enerji tasarrufunu artırabilir. Çünkü düşürülen her 1 derece, yüzde 5 enerji tasarrufu olarak bize geri döner. Kombiyi kapatıp açmak yerine, sürekli açık tutarak, evde olmadığınız zamanlarda ısıyı minimum oranlarda sabitlemek evinizde daha konforlu bir ortam sağlamanıza hem de tasarruf etmenize katkıda bulunacaktır” diye konuştu.
“RADYATÖRLERİN KONUMU ÖNEMLİ”
Ertürk, “İster merkezi sistem ister kombi olsun, radyatörlerin konumu ve fonksiyonu da tasarrufta önemli yer tutar” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Eşyaların konumlandırılması enerji tüketimini etkiliyor. Mobilyalar dış duvardan uzak olmalıdır. Radyatörlerin önüne mobilya konulması ısının odaya dağılmasını önleyebilir. Aksi yönde, radyatörlerin arkasındaki duvarlara radyatör arkalığı denilen alüminyum yansıtıcılar konması da radyatörün duvarı ısıtmasının önüne geçerek ısının oda içine dağılmasını sağlar. Ayrıca radyatörlerin önü perde, örtü ve aksesuarlarla kapatılmamalıdır. Çünkü önü açık olan radyatörlerden gelen sıcaklık daha rahat yayılacak ve evinizi daha çabuk ısıtacaktır.”
“KLİMA MONTAJI MEKÂNIN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖRE DEĞİŞİR”
Evin ısısını artırırken fatura bedelini düşürmenin püf noktalarını da paylaşan ve doğru yalıtım olmadığı sürece ısıtmada verimin alınamayacağını söyleyen Ertürk, “Klima montajının önemli olduğunun altınız çizerek “Klimanızın montajının doğru yapıldığına emin olmalısınız. Mekânın büyüklüğüne uygun olmayan ve yanlış monte edilen cihazlar çok enerji harcarlar ve buna bağlı olarak da arıza verebilme oranları artar” diye ekledi.