27 Kasım 2024 Çarşamba
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bu yöntemlerle evde nar ekşisi yapmak çok kolay! Bir daha marketten almanıza gerek kalmayacak

Onlarca faydasıyla şifalı meyvelerin başında gelen nar, birçok lezzete yakışan nar ekşisi sosuyla da kendine salatalardan çorbalara, yemeklerden mezelere kadar sofralarda geniş yer buluyor. Üstelik kıvamıyla ve rengiyle göz dolduran nar ekşisi sosunu en doğal hâliyle evde hazırlamak da mümkün.

Bu yöntemlerle evde nar ekşisi yapmak çok kolay! Bir daha marketten almanıza gerek kalmayacak

Nar ekşisinin her bir damlası, çok kıymetli. Çünkü o kıpkırmızı tanelerden bir litre nar ekşisi elde edebilmek için yaklaşık 10 kilogram nar kullanmak gerekiyor. Tam da bu noktada hiçbir damlasını ziyan etmeden evde nar ekşisi yapmak, bazı püf noktalarına dayanıyor. Siz de vereceğimiz tüyolara dikkat ederek istediğiniz kıvamda nar ekşisini evde kolayca yapabilirsiniz. Gelelim evde nar ekşisi yapmanın tüyolarına...

Malzemeleri hazırlayın

Nar ekşisi yapımı için ihtiyacınız olan malzemeler: taze sıkılmış nar suyu, ince bir süzgeç, tülbent ve kalın tabanlı bir tencere. Gerisi sadece biraz sabır.

Gözünüzü üzerinden ayırmayın!

İster şişe şişe ister bir kavanoz... Hangi miktarda nar ekşisi yapacağınız size kalmış. Ancak tadı tam yerinde bir nar ekşisi yapmak için kaynatırken üzerinde oluşan köpükleri bir kevgir yardımıyla toplamak çok önemli. Çünkü köpükler nar ekşisinin kendine has tadını bozup acılaştırıyor. Nar suyunu kaynatırken karıştırarak tortuyu azaltabilirsiniz.

Suyunu dikkatli sıkın

Bu yöntemlerle evde nar ekşisi yapmak çok kolay! Bir daha marketten almanıza gerek kalmayacak - Resim : 1

Nar ekşisi yapmaya başlamanın ilk aşaması, nar suyunu hazırlamak. Narenciye presiniz varsa işiniz daha da kolay. Ancak narların suyunu sıkmak için katı meyve veya narenciye sıkacağı da kullanabilirsiniz. Dilediğiniz miktarda meyvenin suyunu elde ettikten sosunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Pürüzsüz kıvamda nar ekşisi nasıl yapılır?

Çıkardığınız suyu süzgeç üzerine ince bir tülbent koyarak süze süze kalın tabanlı çelik bir tencereye aktarın. Nar suyunu ocağın en küçük gözünde ve kısık ateşte ara sıra karıştırıp havalandırarak suyun kıvamı olgunlaşana kadar pişirin. Bu süreyi yaklaşık 3 veya 4 saat boyunca kaynatmak olarak düşünebilirsiniz. Nar ekşisinin ideal kıvamı, sizin zevkinize bağlı. Dilerseniz pekmez kadar koyu veya daha sıvı yapabilirsiniz. Dilediğiniz kıvama ulaşan nar ekşisi sosunuzu soğuttuktan sonra hemen kullanabilirsiniz. Elde ettiğiniz nar ekşisini steril cam kavanoz veya şişelere doldurarak hava almayacak biçimde kapatıp serin ve direkt güneş ışığı almayan bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Nar ekşisini uygun koşullarda sakladığınız sürece uzun süre bozulmadan kullanabilirsiniz.

Son Dakika Haberleri