Bugün iftara ne pişirsem? İşte 1 Mart 2025 iftar menüsü...
Ramazan ayının ilk iftarı için hazırlıklar başlarken, 'Bugün ne pişirsem?' sorusuna cevap aranmaya başlandı. Tam 4 çeşit yemekten oluşan ve sadece bir saatinizi alacak o menüyü sizin için derledik. İşte 1 Mart 2025 iftar menüsü...


Ramazan ayının ilk gününde, tutulan ilk oruç için iftar sofralarını şenlendirecek tarifler aranmaya başladı. Evlerde 'Bugün ne pişirsem?' sorusu yankılanırken, zahmetsiz ve lezzetli bir iftar menüsü hazırladık. İşte 1 Mart 2025 iftar menüsü...
KÖRİLİ MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
1 su bardağı mercimek (200 ml bardak)
1 adet büyük soğan
1 adet büyük havuç
1 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı köri baharatı
2 su bardağı tavuk suyu
1,5 litre su
1 tatlı kaşığından az tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığından az sebze tozu çeşni
Yarım çay kaşığı kuru nane
HAZIRLANIŞI
Öncelikle mercimeği güzelce yıkayıp süzün ve çorba tenceresine alın.
Üzerine iri doğranmış soğan ,patates ve havuçları ilave edin.
Köri baharatı, tavuk suyu ve suyunu ilave edip sebzeleri yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kaynamış olan çorbamızı pürüzsüz hale gelinceye kadar bilendırdan geçirin.
Tekrar ocağa alın kısık ateşte kaynamaya bırakın tuz ve karabiber ilave edin.
Sosu için sos tavasına iki yemek kaşığı tereyağı ilave edin iyice ısınınca sebze tozu ve naneyi ekleyip karıştırın.
Çorbanın üzerine döküp karıştırın ocağın altını kapatıp istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
TAVUK ÇÖKERTME KEBABI
MALZEMELER
500 gram tavuk göğüs
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, kırmızı toz biber, karabiber
5 adet patates
1 büyük kase yoğurt
(içine 1-2 kaşık mayonez ekleyebilirsiniz tercihen)
Domates sos için;
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 diş sarımsak
1 su bardağı domates püresi
Tuz
Üzeri için;
Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Tavukları jülyen doğrayıp, ısınmış tavaya alın. Rengi dönene kadar kavurun. Sonra kapağını kapatıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Arada bir karıştırabilirsiniz.
Suyunu çekince yağları koyun ve baharatları ekleyin. Biraz kızarınca altını kapatın.
Patatesleri soyup olabildiğinde ince dilimleyin. Patates ne kadar ince çıtır olursa yemek bir o kadar lezzetli oluyor. Bol suda nişastasını akıtın ve süzüp peçeteyle kurulayın.
Kızgın derin yağda patatesleri kızartın. Hepsi kızarınca tuzla harmanlayın.
Domates sos için; küçük bir tencereye zeytinyağını ekleyip ezilmiş sarımsağı yağda kavurun. Ardından domates püresini ekleyin biraz fokurdayınca tuzunu da ekleyip altını kapatın.
Servis tabağınıza patatesleri alın, üzerine yoğurdu gezdirin. Tavukları da eşit şekilde yayın. Tavuğun üzerine domates sosunu da gezdirin ve maydanozla süsleyin.
ACILI EZME
MALZEMELER
2 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet kapya biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Sosu için;
2 yemek kaşığı karışık salça (biber, domates salçası yarı yarıya ekleyin)
1 adet limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı sumak
HAZIRLANIŞI
Öncelikle sosu için bir kabın içine salça, nar ekşisi ve zeytinyağ koyup karıştırıp içine baharatlarını ekleyip, tekrar karıştırıyoruz.
Diğer malzemeleri robottan geçirip püre haline getiriyoruz, sosumuzun içine döküyoruz güzelce karıştırıyoruz.
Servis tabağına alıyoruz.
UN HELVASI
MALZEMELER
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
200 ml bardak ölçüm
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı tepeleme un
HAZIRLANIŞI
Su ve şekeri bir taşım kaynatın.
Daha sonra yağları ve 1 bardak unu kavuracağımız tavaya dökün, un ve yağ özdeşince 2. bardak unumuzuda ilave edip iyice kavurun.
Kahverengiye dönünce kavrulan un, ocağın altını kapatıp şerbeti azar azar verin. Bu aşamada iyice karıştırın.
İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.