22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bugün iftara ne pişirsem? 26 Mart 2024 iftar menüsü...

On altıncı iftar sofrası için hem lezzetli hem pratik menüler araştırılıyordu. Sadece bir saatte hazırlanabilecek o menüyü sizin için derledik. İşte 26 Mart 2024 iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem? 26 Mart 2024 iftar menüsü...

Ramazan ayının yarısına varılırken, iftar sofraları da farklı lezzetlerle şenlenmeye devam ediyor. İftarda klasik yemeklerden sıkılan ve hem pratik hem de lezzetli menüler hazırlamak isteyenler yemek tarifleri araştırmaya başladı. Sadece bir saatte hazırlayabileceğiniz 4 çeşit yemekli iftar menüsünü derledik. İşte 26 Mart 2024 iftar menüsü...

26 MART 2024 İFTAR MENÜSÜ

ERİŞTELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

Pirinci sıcak suda(1 tatlı kaşığı tuz katıp)en az 20 dakika bekletelim. Pirincin suyu soğuduğunda pirinçleri ılık su ile güzelce yıkayalım ki nişastalardan arınsın ve lapa pirinç yapma riskini yok edelim. Süzdüğümüz pirinçler kenarda beklerken biz sıvı yağımızı ısıtalım ve yağ çok yanmadan şehriyelerimizi güzelce kavuralım rengi iyice dönsün. Rengi döndükten sonra tereyağımızı ekleyelim birkaç tur da böyle kavuralım. Süzdüğümüz pirinçleri tavamıza ekleyelim 4 dakika muhakkak şehriye ile pirinci de kavuralım. Tane tane olmasını istiyorsak pirinçleri kavurma işlemini göz ardı edemeyiz. Kavurduğumuz harca 1, 5 su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ve birkaç damla limon suyunu ekleyelim. Önce yüksek ateşte kaynadıktan hemen sonra kısık ateşte demlene demlene pişmesini bekleyelim. Pilav pişerken tencerenin kapağını açmamaya dikkat edelim. Kapağın üzerinden baktığımızda pilav göz göz olduğunda olmuş demektir.

1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı erişte
1 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı un
Tuz
Kara biber
Nane

HAZIRLANIŞI

Mercimeği bir tencerede kaynatın
Piştikten sonra suyunu süzün. Ve içine temiz su koyun yine alin ateşe ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra erişteleri ekleyin.
Bir tavada ufak ufak doğradığımız soğanı sarımsak ve havucu kavurun ardından unu ekleyin biraz daha kavurun ve salçayı ekleyin.
Hazır olduğu zaman tencerenin içine dokun ve baharatları ekleyin. En sonunda da tuz ilave edin ve sıcak servis edin.

ORMAN KEBABI

MALZEMELER

İFTAR

150 gr. Kuzu kuşbaşı
1 adet büyük boy soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
Yarım tatlı kaşığı salça ( renk vermeyecek kadar az )
Tuz
Kekik
3 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Üzerini geçecek kadar sıcak su
1 küçük kase dondurulmuş veya konserve bezelye

HAZIRLANIŞI

Kuşbaşı etleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı un ile harmanlayalım.
Teflon bir tencereye kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını alalım. Kızınca içine etleri gönderelim. Suyunu salıp çekince etleri içinden alalım.
Etleri içinden aldığımız tencerede devam ediyoruz. İri iri doğranmış soğanları ve 1 tatlı kaşığı tereyağını tencerede hafif kavuralım.
Ardından içine küp küp doğranan havucu gönderelim biraz kavurduktan sonra küp küp doğranan patatesi gönderelim.
Biraz kavurduktan sonra etleri, salçayı ve 1 tatlı kaşığı tereyağını ilave edelim. Biraz kavuralım.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim. Tuzunu verelim. Kapağını kapatıp orta ateşte 30 dk. Kadar tüm malzemeler yumuşayana kadar pişirelim. Yemek piştiğinde içine bezelyeleri ekleyelim.
Kalan 1 tatlı kaşığı tereyağında bolca kekiği biraz yakalım. Yemeğin üzerine güzelce gezdirelim. Ocaktan alalım.

HUMUS

MALZEMELER

Pirinci sıcak suda(1 tatlı kaşığı tuz katıp)en az 20 dakika bekletelim. Pirincin suyu soğuduğunda pirinçleri ılık su ile güzelce yıkayalım ki nişastalardan arınsın ve lapa pirinç yapma riskini yok edelim. Süzdüğümüz pirinçler kenarda beklerken biz sıvı yağımızı ısıtalım ve yağ çok yanmadan şehriyelerimizi güzelce kavuralım rengi iyice dönsün. Rengi döndükten sonra tereyağımızı ekleyelim birkaç tur da böyle kavuralım. Süzdüğümüz pirinçleri tavamıza ekleyelim 4 dakika muhakkak şehriye ile pirinci de kavuralım. Tane tane olmasını istiyorsak pirinçleri kavurma işlemini göz ardı edemeyiz. Kavurduğumuz harca 1, 5 su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ve birkaç damla limon suyunu ekleyelim. Önce yüksek ateşte kaynadıktan hemen sonra kısık ateşte demlene demlene pişmesini bekleyelim. Pilav pişerken tencerenin kapağını açmamaya dikkat edelim. Kapağın üzerinden baktığımızda pilav göz göz olduğunda olmuş demektir.

3 su bardağı düdüklüde haşlanmış nohut
1. 5 çay bardağı tahin
1. 5 tane limonun suyu
4 diş sarımsak
1. 5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzerine ;

Gereği kadar zeytinyağı
Kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Önce geceden ıslattığınız nohutları düdüklüde yaklaşık 15 – 20 dakika haşlayın.
Daha sonra suyunu süzün fakat suyunu atmayın.
Kabuklarını ayıklayın ve büyük bir karıştırma kabına kabuklarını ayıkladığınız nohutları koyun.
İçine tahini, yarım çay bardağı haşladığınız suyunu, tuzu, dövülmüş sarımsakları, kimyonu, limon suyunu ve zeytinyağını koyup blenderla iyice karıştırın.
Servis tabağına koyun ve üzerini düzeltin. Zeytinyağı ve toz kırmızı biber ile süsleyin.

PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

iftar

1 su bardağı pirinç
Pirinci ıslamak için sıcak su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tepeleme tahta kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı arpa şehriye
1 tatlı kaşığı tuz
Birkaç damla limon suyu
1 buçuk su bardağı sıcak su

HAZIRLANIŞI

Pirinci sıcak suda(1 tatlı kaşığı tuz katıp)en az 20 dakika bekletelim.
Pirincin suyu soğuduğunda pirinçleri ılık su ile güzelce yıkayalım ki nişastalardan arınsın ve lapa pirinç yapma riskini yok edelim.
Süzdüğümüz pirinçler kenarda beklerken biz sıvı yağımızı ısıtalım ve yağ çok yanmadan şehriyelerimizi güzelce kavuralım rengi iyice dönsün.
Rengi döndükten sonra tereyağımızı ekleyelim birkaç tur da böyle kavuralım.
Süzdüğümüz pirinçleri tavamıza ekleyelim 4 dakika muhakkak şehriye ile pirinci de kavuralım. Tane tane olmasını istiyorsak pirinçleri kavurma işlemini göz ardı edemeyiz.
Kavurduğumuz harca 1, 5 su bardağı sıcak suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ve birkaç damla limon suyunu ekleyelim.
Önce yüksek ateşte kaynadıktan hemen sonra kısık ateşte demlene demlene pişmesini bekleyelim.
Pilav pişerken tencerenin kapağını açmamaya dikkat edelim. Kapağın üzerinden baktığımızda pilav göz göz olduğunda olmuş demektir.

iftar