21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bugün iftara ne pişirsem? 4 Nisan 2024 iftar menüsü...

"Bugün iftara ne pişirsem," diyenlerin İftar sofralarını şenlendirecek iftar menüsünü sizin için derledik. İşte 4 Nisan 2024 iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem? 4 Nisan 2024 iftar menüsü...

Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, iftar menülerinde çeşitlilik aranıyordu. Sadece bir saatte hazırlayabileceğiniz iftar menüsünü sizin için derledik. Ramazan'a özel iftar menüsünde, 4 çeşit yemek bulunuyor. "Bugün iftara ne pişirsem," diyenlere yanıt olacak o menüyü derledik. İşte 4 Nisan 2024 iftar menüsü...

4 NİSAN 2024 İFTAR MENÜSÜ

YOĞURTLU ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 4 Nisan 2024 iftar menüsü...

Yarım çay bardağından az arpa şehriye
1 çay bardağı yoğurt
5 çay bardağı su
1 yemek kaşık un
1 adet yumurta
Tuz
Üzeri için

Nane
Tereyağı

HAZIRLANIŞI

Küçük bir tencerede arpa şehriyeleri üzerini geçecek kadar su ile haşlıyoruz.
Diğer yandan yoğurt, un, yumurta, su ve tuzu karıştırıyoruz.
Kaynamaya yakın şehriyeleri atıyoruz onunla da bir süre kaynatıyoruz.
Naneyi tereyağında kızdırıp çorbamıza ekliyoruz. Biraz kaynatıp kapatıyoruz.

FIRINDA SOSLU SEBZELİ TAVUK

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 4 Nisan 2024 iftar menüsü...

5-6 adet tavuk baget

Tavukları haşlamak için;

Bol su
2 adet defne yaprağı
1 adet orta boy soğan
1 çay kaşığı tuz

Garnitürleri için;

3-4 adet orta boy patates
1 adet havuç
1 adet kırmızı kapya biber
1-2 adet yeşil sivri biber ya da çarliston biber
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak

Sosu için;

Yarım çay bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
1/3 çay bardağı süt
Çeyrek çay bardağı kadar soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı köri baharatı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kadar tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle bagetleri bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyelim ve üzerine bir soğan ve 2 adet defne yaprağı da ekleyip 1o dakika kadar pişirelim. Tavuklar çok yumuşamasın.
Pişen tavukları bir tabağa alalım ve soğuyunca derisini soyalım.
Bu arada sosumuzu hazırlayalım. Bunun için geniş bir kabın içine sos için gerekli malzemeleri alalım ve pürüzsüz olana kadar karıştıralım.
Ardından doğramış olduğumuz sebzelerimizi sosumuzun içine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Sosladığımız sebzeleri küçük bir borcama alalım. Ben küçük boy dikdörtgen borcam kullandım.
Kalan sosumuzun içine haşlayıp derisini soyduğumuz tavuk bagetlerimizi bulayıp sebzelerimizin üzerine dizelim.
Kalan sosu da kaşıkla bagetlerin üzerine dökelim.
Hazırlamış olduğumuz yemeğimizin üzerine ıslatıp güzelce sıktığımız pişirme kağıdıyla kaplayalım.
Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırınımızda 30-35 dk üzeri kağıtlı bir şekilde pişirelim.
Daha sonra fırın kağıdını alalım ve 5 dk kadar da o şekilde pişirelim. Afiyet olsun.

SOĞAN DOLMASI

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 4 Nisan 2024 iftar menüsü...

7 adet büyük boy kuru soğan

İç harcı için;

250 gram kıyma
1 adet doğranmış soğan
1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber

Üzerine dökülecek sosu için;

1,5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Yarım yemek kaşığı domates salçası

HAZIRLANIŞI

Öncelikle soğanların kabuklarını soyalım ve başını kesip, ortadan bir tarafını keselim daha sonra kaynayan suya ilave edelim.
Kaynadıktan sonra 20 dakika kadar kaynasın yumuşayınca sudan çıkarıp, katlarını birbirinden ayıralım.
Dolmanın içini hazırlayalım pirinci yıkayalım, soğanı ve maydanozu ufak ufak doğrayalım baharatı kıymayı ve salçasını da ilave edip güzelce elimizle karıştıralım.
Soğanların içini doldurup, saralım üst katları büyük olacağı için ikiye bölüp, sarabilirsiniz tencereye dizelim.
Dolmalarımızı 1,5 bardak kaynar suya yarım yemek kaşığı salçayı tuzu ve baharatı ekleyip iyice karıştıralım ve dolmalarımızın üzerine dökelim.
Dolmaların dağılmaması için üzerine bir tabak ile kapatalım orta ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.

KURU CACIK

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 4 Nisan 2024 iftar menüsü... - Resim : 4

2 adet salatalık
6-7 adet kornişon turşu
6 yemek kaşık süzme yoğurt
Tuz
Limon kabuğu rendesi

Üzeri için;

Kuru nane

HAZIRLANIŞI

Salatalık ve turşuları istediğiniz boyutta doğrayın.
Uygun bir kabın içinde yoğurda tuz atıp karıştırın.
Salatalıklarınız sulanacak gibiyse az sıkıp suyunu alın ve yoğurt ile karıştırıp üzerini süsleyip servis edin.

Ramazan iftar