21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bugün iftara ne pişirsem? 7 Nisan 2024 tarifi...

Sadece bir saatte hazırlanabilecek iftar menüsünü sizin için derledik. Bugün iftara ne pişirsem diyenlerin hem midesine hem de gözlerine hitap edecek o menü, 4 çeşit yemekten oluşuyor. İşte 7 Nisan 2024 iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem? 7 Nisan 2024 tarifi...

Ramazan Bayramı'na günler kala, son iftar menüleri araştırılıyordu. Sadece bir saatte hazırlanabilecek hem pratik hem de lezzetli iftar menüsünü derledik. 4 çeşit yemekten oluşan menü iftar sofranızı şenlendirecek. İşte 7 Nisan 2024 iftar menüsü..

7 NİSAN 2024 İFTAR MENÜSÜ

KURUTULMUŞ DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 7 Nisan 2024 tarifi...

Kurutulmuş Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
300 gram kurutulmuş domates
2-3 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı karışık salça
3 diş sarımsak
1 su bardağı süt ( 200ml)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay zerdeçal
1 çay kaşığı ucuyla kimyon
1-1,5 litre sıcak su
Tavuk suyu veya kemik suyu

Servis için;

Rendelenmiş kaşar veya mozzarella peynir

HAZIRLANIŞI

İlk olarak kurutulmuş domatesleri sıcak suda 30 dk bekletip, yıkayıp ikiye keselim.
Daha sonra tencereye zeytinyağı ilave edip ısınınca üzerine 1 yemek kaşığı un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Ardından salçayı ilave edip 2-3 dk kavuralım. İnce ince doğranmış 3 diş sarımsağı ekleyip karıştıralım.
Daha sonra kuru domatesleri, közlenmiş biberi ilave edip, 2-3 dk daha beraber kavuralım.
Üzerine suyunu ilave edelim ( isterseniz tavuk suyu veya kemik suyu kullanabilirsiniz).
Tuz, ve baharatları ekleyip, çorbayı arada karıştırarak 30 kadar pişirelim. Domatesler yumuşayınca blenderden pürüzsüz olana kadar çekelim.
Daha sonra kıvamına göre sıcak su ekleyip 3-3 dk kaynatalım en son 1 su bardağı sütü ilave edip, karıştırıp servis tabağına alıyoruz.
Üzerine rendelenmiş kaşar serpip servis ediyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun.

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA TAVUK

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 7 Nisan 2024 tarifi...

Patates tabanı için:

4-5 adet orta boy patates
1 kaşık tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
Tavuk sote için:

2 parça tavuk göğsü
2 yemek kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşık domates salçası
Baharatlar

Tuz
Domates biber
Beşamel sosu için:

1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşık un
1,5 su bardağı süt
Üzerine:

Kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Haşlanmış patatesleri soyun.
Üzerine tereyağı,süt,tuz ekledikten sonra patates ezici veya çatal yardımıyla ezin.
Borcamın tabanına yayın.
Tavukları doğrayın.
Tencereye alın ve kendi suyunu çekene kadar pişirin. (pişmezse ilave olarak su ekleyebilirsiniz)
Sıvı yağ ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Domates ve biberi ekleyin. Bu aşamada biraz da su ekledim.
Baharatları ve tuzu ekledikten sonra sebzeler pişince altını kapatın.
Patates püresinin üzerine dökün.
Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
Üzerine 2 kaşık unu ekleyip kavurun.
1,5 su bardağı sütü de ekleyin ve sürekli karıştırın.
Beşamel sosu tavukların üzerine dökün.
Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini dökün ve 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

SALATALIK MEZESİ

MALZEMELER

3 adet salatalık
1 tutam dereotu
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz

HAZIRLANIŞI

Süzme yoğurt, yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak ince kıyılmış dereotu, kuru nane ve tuzu bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
Üzerine rendelenmiş sütü sıkılmış salatalık ekleyip karıştırıyoruz.

TAVUKGÖĞSÜ

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 7 Nisan 2024 tarifi...

125 gram tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI

İlk önce tencereye tereyağı veya margarini ekleyip kısık ateşte eritelim. Üzerine unu ekleyip sürekli karıştıralım. Unun kokusu çıkana kadar.
Unu tel çırpıcı ile karıştırırken sütü yavaş yavaş ilave edelim üzerine şekeri ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim. Koyulaşan muhallebi ocaktan alıp, vanilyayı içine dökelim ve mikserle 2-3 dakika çırpalım.
Sudan geçirdiğiniz küçük borcama muhallebiyi dökelim ve dinlendirmeye bırakalım. Oda ısısını gelince buzdolabına kaldıralım. En az iki veya 3 saat dinlenmesi lazım.
Soguyan muhallebiyi buzdolabından çıkardıktan sonra başka bir tepsiye ters çevirip koyalım.
Pişirme kağıdını uzun ince keselim üzerine yerleştirelim bol tarçın serpelim ve servis edelim. İsteye bağlı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

iftar