22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bugün iftara ne pişirsem? 25 Mart 2024 iftar menüsü...

Ramazan ayının on beşinci iftarı için pratik ve lezzetli menü araştırılıyordu. Bugün iftara ne pişirsem diyenleri mutlu edecek o menüyü derledik. İşte 25 Mart 2024 iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem? İftarda ne pişirmeliyim?

Ramazan'ın on beşinci günüyle birlikte, iftar sofralarına farklı tarifler görmek isteyenler menü araştırmaya başladı. Oruç tuttuktan sonra lezzetli bir menüyle iftarını açmak isteyenler, şimdiden akşam için menü hazırlamaya başladı. Sadece bir saatte hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem de pratik iftar menüsünü sizin için derledik.

25 MART 2024 İFTAR MENÜSÜ

ŞEHRİYELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 25 Mart 2024 iftar menüsü...

1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı arpa şehriye
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
2 litre sıcak su

HAZIRLANIŞI

Öncelikle mercimeğe üzerine geçecek kadar su ekleyip, yumuşayana kadar pişirelim.
Ayrı bir tencereye 2 litre sıcak su koyup, kaynamaya başlayınca şehriyeyi ekleyip, yumuşayana kadar pişirelim.
Mercimeği de ekleyip, birkaç taşım kaynatalım.
Bir kase içinde yoğurt, yumurta ve unu çırpalım içerisine kaynayan çorbanın suyundan ilave edip ılıştıralım.
Meyaneyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip, sürekli karıştıralım.
Tuzunu da ekleyip 10 dk kısık ateşte pişirdikten sonra, üzerine tereyağı ve nane sorunu dökelim ve sıcak sıcak servis edelim.

PATATESLİ TAVUK SOTE

MALZEMELER

Püre için:

Bugün iftara ne pişirsem? 25 Mart 2024 iftar menüsü...

3 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı süt
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Sote için:

1 adet tavuk göğsü
2 adet sivri biber
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
Tuz,kırmızı tozbiber, karabiber
Üzeri için;

Rendelenmiş kaşar

HAZIRLANIŞI

Öncelikle patatesleri soyup yumuşayana kadar haşlayalım.
Tavaya 5 yemek kaşığı sıvı yağ alalım.
Küp küp doğradığımız tavukları ilave edip suyunu çekene kadar pişirelim.
Ardından doğradığımız soğan ve biberleri ilave edip yumuşayana kadar kavuralım.
Domates ve baharatları ilave edip bu şekilde 6-8 dakika pişirip ocaktan alalım.
Püre için haşlanan patatesleri ezip içerisine süt, tereyağı ve 2 yemek kaşığı kaşar peyniri ilave edip güzelce karıştıralım.
Güvece önce patates püresini ardından hazırladığımız tavuk ve en son üzerine biraz kaşar serpip 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.

KABAK TARATOR

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 25 Mart 2024 iftar menüsü...

3 orta boy kabak
1 tutam dereotu
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
Tuz

HAZIRLANIŞI

Önce kabaklarımızı rendeleyelim. Suyunu sıkıp tavaya alalım.
Üzerine zeytinyağını döküp arada karıştırarak yumuşayana kadar soteleyelim.
Daha sonra sotelenen kabağı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Ardından bir kap içine koyup üzerine 2 yemek kaşığı ceviz ve ince kıyılmış dereotunu ekleyelim.
Son olarak çırpılmış yoğurda rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edip karıştıralım.
Tüm malzemeleri karıştıralım.
Hazırladığımız kabak taratoru servis tabağına alalım.
Buzdolabında 30 dk dinlenmeye bırakalım. (en üste isterseniz toz kırmızıbiberli yağ gezdirebilirsiniz).
Ceviz ve dereotu ile süsleyip servis edelim.

BULGUR PİLAVI

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? 25 Mart 2024 iftar menüsü...

1 su bardağı bulgur
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 domates rendesi yada 1 su bardağı şişe domatesi

HAZIRLANIŞI

İlk olarak tenceremize yarım çay bardağı kadar sıvı yağımızı ekleyelim soğanımızı yemeklik küçük küçük doğrayalım ve kızdırdığımız yağa ekleyelim.
Biraz kavurup sarımsakları da doğrayıp ekleyelim .
Daha sonra kırmızı ve yeşil biberi dilimleyip ekleyelim iyice kavurunca 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyelim ve salçayı dağıtana kadar karıştıralım .
Daha sonra domatesi ekleyelim ve ardından yıkayıp süzdüğümüz bulguru ekleyelim .
1 dakika kavuralım üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyelim (2 bardak kadar ) tuz karabiber ve pulbiber ekleyelim.
Karıştırıp kapağını kapatalım ve altını kısıp kapağını kapatalım suyunu çekince altını kapatalım .
İlk 5 dakika sonra ara ara kapağını kaldırıp kontrol edebilirsiniz altını kapatınca tencerenin üzerine havlu peçete koyup kapağı tekrar kapatın 2 dakika dinlendirin.

iftar Ramazan