21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bugün iftara ne pişirsem? İşte 21 Mart 2024 iftar menüsü...

21 Mart 2024 akşamı için iftar menüleri araştırılmaya başlandı. Ramazan ayının on birinci gününde iftara ne pişirilir? Bugün iftara ne pişirsem? İşte 21 Mart 2024 iftar menüsü...

Bugün iftara ne pişirsem? kolay iftar menüsü?

Ramazan ayının 11. gününde, iftarda ne pişirsem sorusu şimdiden evlerden yükselmeye başladı. İftar menüsü araştırmaya başlayanlara özel, iftar için hem sağlıklı hem de lezzetli bir menü hazırladık. Çorbasından tatlısına kadar hazırladığımız 4 çeşitlik menü, iftar saatinin favorisi olacak. İşte 21 Mart 2024 iftar menüsü...

21 MART 2024 İFTAR MENÜSÜ

4 KAŞIK ÇORBASI

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? İşte 21 Mart 2024 iftar menüsü...

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı bulgur
6 su bardağı su

Terbiyesi için;

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su

Sosu için;

1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

HAZIRLANIŞI

Tencereye 1'er kaşık pirinç, bulgur, kırmızı mercimek, yeşil mercimek ilave edin.
Üzerine 6 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakın.
Ayrı bir kasede terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı, unu 1 su bardağı ılık suyla karıştırın.
Kaynayan çorbadan kepçe ile alarak terbiyeye yavaşça ekleyerek karıştırın.
Terbiyeyi çorbaya karıştırarak ekleyin.
Ayrı bir tavada sosunu hazırlayın.
Soğanı ince ince doğrayıp tereyağı ve sıvı yağı ile kavurun.
Baharatları da ilave edip karıştırın.
Çorbaya ekleyip karıştırın.
Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın.

ŞİŞTE PATLICAN KEBABI

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? İşte 21 Mart 2024 iftar menüsü...

Yarım kg kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu

Damak zevkinize göre;

Karabiber
Toz biber
Kimyon
4 adet patlıcan

Sosu için;

1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Tuz

HAZIRLANIŞI

Kıyma için; malzemeleri kaseye alıp, güzelce yoğurun.
Köfteyi buz dolabına koyup yarım saat dinlendirin. Patlıcanları alacalı doğrayıp, tuzlu suda bekletin Daha sonra yağda önlü arkalı pişirin.
Dinlenen köfteye şekil verip onları da aynı tavada kızartın.
Şişe patlıcan köfte şeklinde dizin.
Sosu için tavaya sıvı yağ alıp salçayı kavurun. Su ve tuzu ekleyip 2-3 dakika pişirip, sosu şişlerin üzerine dökün.
180 derece fırında kontrollü pişirin.

PATATES SALATASI

MALZEMELER

Bugün iftara ne pişirsem? İşte 21 Mart 2024 iftar menüsü...

5 orta boy patates
3 dal taze soğan veya kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
Pulbiber
Kimyon (isteğe bağlı)
Tuz

HAZIRLANIŞI

Derin bir tencerenin içine patatesleri alarak üzerlerine geçecek şekilde su ekleyin ve patatesler yumuşayana dek haşlayın.
Bir yandan soğan ve maydanozu ince olacak şekilde doğrayın.
Haşlanan patatesleri iri küp şekilde doğrayalım, bütün malzemeleri bir kaba alarak baharatlarını ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırarak servis yapın.

UN HELVASI

MALZEMELER

iftar menüsü

2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
200 ml bardak ölçüm
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı tepeleme un

HAZIRLANIŞI

Su ve şekeri bir taşım kaynatın.
Daha sonra yağları ve 1 bardak unu kavuracağımız tavaya dökün, un ve yağ özdeşince 2. bardak unumuzuda ilave edip iyice kavurun.
Kahverengiye dönünce kavrulan un, ocağın altını kapatıp şerbeti azar azar verin. Bu aşamada iyice karıştırın.
İstediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Ramazan iftar