Bugün ne pişirsem? 5 Mart 2025 iftar menüsü...
Her sabah evlerde yankılanan 'Bugün ne pişirsem?' sorusu, lezzetli ve doyurucu yemekler ile oluşturduğumuz iftar menüsü ile tarihe karışacak. İşte 5 Mart 2025 iftar menüsü...


Ramazan'ın beşinci gününde, iftar sofralarını süsleyecek dengeli ve lezzetli yemek tarifleri araştırılmaya devam ediliyor. İftar menüsü oluştururken, hem doyurucu hem de hafif yemekler eklenmeye dikkat ediliyor. Evlerden yankılanan 'Bugün ne pişirsem' sorusunu sona erdirmek için, 5 Mart 2025 günü için iftar menüsü hazırladık. İşte 5 Mart 2025 iftar menüsü...
5 MART 2025 İFTAR MENÜSÜ
BUGÜN YEMEKTE NE VAR?
Patates Çorbası
Mangal lezzetinde Tavuk
Sebzeli Makarna
Brüksel Lahana Salatası
PATATES ÇORBASI
Malzemeler:
3 orta boy patates
1 orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
6 su bardağı su (yarısı tavuk suyu,bulyon isteyenler kullanabilir)
1 çay bardağı süt
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Tencereye tereyağı ve sıvı yağ alın, yağlar ısınınca, doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyin kavurun.
Küp küp doğranmış patatesleri ekleyin ,arada karıştırarak birkaç dakika kavurun.
Altı bardak su ekleyin yarısı tavuk suyu olabilir lezzet artırır.
Patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Sonrasında üzerine süt, zerdeçal, karabiber, tuz ekleyin blenderdan geçirin.
Patatesin büyüklüğüne göre kıvam değişebilir. Biraz sıcak su eklenebilir.
Üzeri için tereyağı tavaya alın. Eriyince içine toz biber ekleyin karıştırın.
Çorba tenceresine boşaltın karıştırın.
MANGAL LEZZETİNDE TAVUK
Malzemeler:
1 paket tavuk kanat
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kekik
1’er çay kaşığı toz biber
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:
Sos malzemelerini karıştırıp tavukları ekleyin.
Güzelce karıştırıp streçle kapatın.
Buz dolabında yarım saat dinlendirin.
Dinlenen tavuğu tepsiye dizin.
Kalan boş kısma patatesi sosa bulayıp dizin.
190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
SEBZELİ MAKARNA
Malzemeler:
1 paket spagetti
1 tatlı kaşığı tuz silme
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet tatlı yeşil biber
1 adet kapya biber
5 adet orta boy domates
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı:
Orta boy bir tencereye yarısından biraz fazla su koyup kaynatılır.
Kaynayan suya 1 paket spaketti ve tuz ilave edilip makarnalar pişirilir.
Ardından bir süzgece alınır süzülen makarnanın suyundan bir çay bardağı alınır bir kenara bırakılır.
Diğer yandan soğan ince ince doğranır yağ ile birlikte uygun bir tencereye alınır soğanlar biraz pişirilip üzerine ince uzun şeklinde doğranmış biber domates ve karabiber salçalar makarnanın suyundan eklenip yaklaşık 10 dk pişirilir.
Sos ve makarna karıştırılır.
BRÜKSEL LAHANA SALATASI
Malzemeler:
300 gram Brüksel lahanası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 adet orta boy kırmızı soğan
3 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Hazırlanışı:
İlk olarak Brüksel lahanalarını sirkeli suda bekletin.
Bir tencereye alın ve yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanan lahanaları süzekten süzüp soğuduktan sonra ortadan kesip bir kaba alın.
Doğranmış maydanoz ve ve ay şeklinde doğradığınız soğanı ilave edin.
Limon, zeytin yağı ,sirke ve tuz ekleyip karıştırın.
İftar menünüz hazır. Afiyet olsun!