20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 23°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bugüne dek yanlış pişirmişiz! İrmik helvasının lezzetini katlayan pratik tüyo..

Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan İrmik helvası nasıl yapılır? Kıyır kıyır irmik helvası için öğrenmeniz gerekenler

Bugüne dek yanlış pişirmişiz! İrmik helvasının lezzetini katlayan pratik tüyo..
A+ A-

İrmik helvası, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. İrmik, tereyağı, şeker, süt ve su ile hazırlanan bu tatlı, hem kolay hem de lezzetlidir. İçerisine ceviz, fındık ve çikolata parçacıkları koyarak lezzeti artırılabilir.

Gercekgundem.com'un Hurriyet.com.tr'den derlediği içeriğe göre; özel günlerde, eğlencelerde ve davetlerde sunulan irmik helvasının lezzetini ikiye katlamak mümkün.

İRMİK HELVASI YAPIMI

Malzemeler (4 kişilik):

1 su bardağı irmik

100 gram tereyağı

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

Yapılışı:

1. Bir tencerede su, süt ve şekeri karıştırarak kaynatın. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2. Bir tavada tereyağını eritin ve irmiği ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. İrmiğin rengi hafifçe dönene kadar yaklaşık 15 dakika kavurun.

3. Kavrulan irmiğin üzerine sıcak şerbeti yavaş yavaş dökün. Dikkatli olun, sıçrayabilir. Karıştırarak şerbetin irmiğe iyice çekmesini sağlayın.

4. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.

5. Helvanız hazır. İsterseniz üzerine tarçın serperek servis yapın.

Bugüne dek yanlış pişirmişiz! İrmik helvasının lezzetini katlayan pratik tüyo.. - Resim : 1

LEZZETİNİN İKİYE KATLANDIĞI İRMİK HELVASI TARİFİ

Tereyağını tavada eritin.

Dolmalık fıstıkları içine atarak kavurun.

Kavrulan fıstıkların üzerine irmiği ekleyip 20 dakika daha kavurmaya devam edin.

Su, şeker ve sütü küçük bir tencereye alıp iyice karıştırın.

Kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynadıktan sonra kavrulmuş irmiğin üzerine sütlü şerbeti sürekli karıştırarak azar azar ilave edin.

10 dakika daha pişirdiğiniz helvanın altını kapatın.

Kapağını kapatıp dinlenmesi için kenara alın.

Biraz soğuyup dirildikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Kaynak: Gercekgunden.com

Derleme: Aydinlik.com.tr

Son Dakika Haberleri