01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 16°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bulgur pilavını bir de böyle deneyin... Bir daha asla normalini yemek istemeyeceksiniz

İddia ediyoruz ana yemeklerin en güzel eşlikçisi olan bulgur pilavının bu haline bayılacaksınız! İşte karşınızda herkesin bayılarak yiyeceği ve sizden tarifini isteyeceği ayvalı bulgur pilavı...

Bulgur pilavını bir de böyle deneyin... Bir daha asla sadesini yemek istemeyeceksiniz

Bulgurla yapılan en güzel yemek tartışmasız pilav. Sizde sıradan bulgur pilavlarından sıkıldıysanız ve sofranıza yeni bir tat getirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Davet sofralarınıza renk katacak tarifimizin adı ayvalı bulgur pilavı. Ayva, tarçın ve bulgurun eşsiz uyumuna inanamayacaksınız. Hazırsanız damak çatlatan lezzetli tarifimiz için gerekli olan malzemelere ve adım adım hazırlanışına geçelim...

AYVALI BULGUR PİLAVI İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

Bulgur pilavını bir de böyle deneyin... Bir daha asla normalini yemek istemeyeceksiniz - Resim : 1

  • 1 orta boy kase bulgur(400gr kadar)
  • 1 adet ayva
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı su
  • 2 orta boy kase sıcak su (800ml)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre artırıp azaltabilirsiniz

AYVALI BULGUR PİLAVI HAZIRLANIŞI

Bulgur pilavını bir de böyle deneyin... Bir daha asla normalini yemek istemeyeceksiniz - Resim : 2

1) Bir limonun suyunu sıkın ve üzerine bir su bardağı su ilave edin.

2) Ayvanın kararmaması için kabuklarını hızlı bir şekilde soyun. Çekirdeklerini çıkartın ve zar iriliğinde doğrayın. Doğradığınız ayvaları hiç vakit kaybetmeden limonlu suyun içine atın.

3) Pilav tenceresinde tereyağını eritin. Yağınız eridikten toz zerdeçal ve karabiberi ekleyip bulguru tencereye alın. 

5) Bulguru bir ile iki dakika arasında iyice karıştırarak kavurun.

6) Ardından sıcak su, toz tarçın ve tuzu ilave edin. Limonlu suda beklettiğiniz ayvayı da süzüp pilav tenceresinin içine koyun.

7) Bir yemek kaşığı limon suyunu da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.

8) Kısık ateşte bulgur suyunu çekene kadar güzelce pişirin.

9) Pilav piştikten sonra üzerini temiz bir örtü ile kapatın ve yarım saat kadar demlenmeye bırakın. 

10) Demleme işleminin ardından pilavınızı karıştırın ve lezzetli tarifimiz servise hazır! Şimdiden tüm deneyenlere afiyet olsun. 

Son Dakika Haberleri Bulgur Pilavı Bulgur Pilavı tarifi Ayvalı Bulgur Pilavı Ayvalı Bulgur Pilavı Tarifi Ayvalı Bulgur Pilavı Malzemeler Yaz yemekleri