01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bunaltıcı sıcaklara karşı içimizi ferahlatacak o tarif! Ayran aşı çorbası tarifi

Sıcaklardan yeterince bunaldığımız şu günlerde ara öğünlerimiz ya da akşam yemeklerimiz daha hafif olsun istiyoruz. İşte bu tarif tam o günler için! Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

Bunaltıcı sıcaklara karşı içimizi ferahlatacak o tarif! Ayran aşı çorbası tarifi
A+ A-

Sıcaklardan yeterince bunaldığımız şu günlerde ara öğünlerimiz ya da akşam yemeklerimiz daha hafif olsun istiyoruz. İşte bu tarif tam o günler için! Ayran aşı çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi...

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 kepçe haşlanmış buğday (suyuyla birlikte)
3 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1/4 demet dereotu
1 tutam kuru nane

Servis İçin:
1 kase buz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

SOĞUK AYRAN AŞI ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Yoğurdu geniş bir kasede su ve tuzla birlikte karıştırın.
Karışıma haşlanmış ve soğumuş buğdayları da ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Çorbaya haşlanmış nohutlar, ince kıyılmış dereotu, kuru nane ve buz ekleyip hazır hale getirin.
Çorbanızı servis ederken üzerine biraz da zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: yemek.com

Derleme: aydinlik.com.tr

Son Dakika Haberleri