08 Ocak 2025 Çarşamba
İstanbul 13°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bunu deneyen bir daha börek yapmayacak! İşte el açması tadında börek poğaça tarifi...

El açması börek tadında poğaça ile misafirlerinize lezzet şöleni yaşatın! İddia ediyoruz bunu yaptıktan sonra bir daha börek yapmak istemeyeceksiniz. İşte karşınızda börek poğaça tarifi...

Bunu deneyen bir daha börek yapmayacak! İşte el açması tadında börek poğaça tarifi...

Kahvaltıların, çay saatlerinin, günlerin vazgeçilmezi olan börek ve poğaçayı tek bir lezzette hayal edin! İki harika lezzeti her ısırıkta bir arada alacağınız efsane bir tarifle karşınızdayız. İddia ediyoruz poğaçanın tadına bakan herkes el açması börek zannedecek. İşte karşınızda pratik yapımıyla börek poğaça tarifi...

BÖREK POĞAÇA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 1 kg kadar gitti)

Üzeri için;

2 adet yumurta sarısı (beyazlar da içine konulacak)

İç harcı için;

Beyaz peynir
Maydanoz

Katlara sürmek için;

Çok yumuşamış tereyağı veya margarin

EL AÇMASI BÖREK TADINDA POĞAÇA NASIL YAPILIR? BÖREK POĞAÇA TARİFİ

1- Öncelikle genişçe bir karıştırma kabına süt, sıvı yağ, su, yumurta beyazı, tuz, şeker ve mayayı katıp iyice karıştıralım ve unu ilave edelim. Yumuşak bir hamur yoğuralım.

2- Hamurun üzerini kapatalım ve iki katı olana kadar mayalanmaya bırakalım.

3- Hamuru 12 eşit parçaya bölelim, 3’erli gruplara ayıralım ve ilk gruptan bir beze alalım.

4- Un serpip, servis tabağı büyüklüğünde açalım. Üzerine tereyağı sürelim ve ayrı bir yere koyalım.

5- İkinciyi de açalım, yağ sürelim ve öbürünün üzerine koyalım.

6- Üçünü de aynı şekilde yapalım ve bu açtığımız hamurları, resimdeki gibi rulo yapalım. Kenara koyalım.

7- Diğer üçerli bezeleri de aynı şekilde yapıp bitirelim. İlk ruloyu alalım, 3 parmak genişliğinde keselim. Elimizde açalım ve ucuna peynirli harçtan koyalım ve katlayalım.

8- Bütün işlem bitince, tepsiye dizelim ve yumurta sarısı sürelim.

9- 190 derecede, üstü kızarana kadar pişirelim.

Son Dakika Haberleri