22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bunu yaparsanız salçanız asla küflenmiyor! 1 parmak üzerine eklemeniz yeterli olacak...

Küflenen salça mutfakta keyif kaçıran sorunlardan biri. Peki ya salçanın küflenmesi bu kadar kaçınılmaz mı? Cevabımız hayır! Yemeklere lezzet katan salçanın küflenmemesi için hangi yöntemleri uygulayabileceğimizi birlikte öğrenelim.

Bunu yaparsanız salçanız asla küflenmiyor! 1 parmak üzerine eklemeniz yeterli olacak...
A+ A-

İster hazır ister ev yapımı olsun, yemeklerin en büyük lezzet dostu salçalar zamanla küflenmeye başlıyor. Tazecik domates ve biber aromalarıyla mutfağın olmazsa olmazı salçayı uzun süre keyifle tüketmek için aslında çok pratik yöntemler mevcut. Pek çok çevresel etkene bağlı olarak hızla küflenebilen salçayı bu sorundan kurtarmak hiç de zor değil. İşte karşınızda saçlanın küflenmemesi için yapabilecekleriniz!

SALÇANIN KÜFLENMEMESİ İÇİN NELER YAPILIR?

Bunu yaparsanız salçanız asla küflenmiyor! 1 parmak üzerine eklemeniz yeterli olacak... - Resim : 1

Hava almayacak şekilde muhafaza edin

Salçayı saklama koşullarınız küflenme üzerinde doğrudan etkili. Cam kavanozlar salçanızın lezzet ve tazeliği için en ideal seçenek! Hava ile temas etmeyecek cam kavanozlara doldurduğunuz salça küf probleminden uzak kalacak.

Yardımcı oyuncu zeytinyağı

Salçanızın üzerine 1-2 parmak kadar zeytinyağı ilave ederek kavanozun kapağını sıkı sıkıya kapatın. Olur da kavanozunuz bir şekilde hava alırsa bu hava zeytinyağı sayesinde salçayla temas edemeyecek. Böylece salçanız yapısını korumaya devam edecek!

Tuz eklerken elinizi korkak alıştırmayın

Ev yapımı domates ve biber salçalarınızı hazırlarken ekleyeceğiniz tuz miktarı salçanın küflenme riski azaltıyor! Tuz oranını iyi ayarlayarak salçanın küflenme ihtimalini azaltabilir, yemeklerinizi doğal lezzetlerle tatlandırmayı sürdürebilirsiniz.

Bunu yaparsanız salçanız asla küflenmiyor! 1 parmak üzerine eklemeniz yeterli olacak... - Resim : 2

Kuru ve serin ortamda muhafaza edin

Salçalarınızı hazırladınız, kavanozlara paylaştırdınız. "Peki nerede muhafaza etmeliyim?" diye düşünüyorsanız cevabını verelim! Kuru, serin ve ışık almayan bir ortam salçanın tazeliğini korumasına ortam hazırlar. Mutfak dolabı veya kiler gibi kapalı ortamları tercih edebilirsiniz.

Streç film kullanmayı deneyin

Salça kavanozunuzu açtınız ve yemeklerinizde kullanmaya başladınız. Ancak açılmış kavanozlar havayla teması kolaylaştıran faktörlerden biri! Salçanızın üstünü kaplayacak kadar streç film kullanarak salça yüzeyinin hava ile temasını keserek küflenmenin önüne geçebilirsiniz.

Buz kalıpları da salçanızı korumaya talip

Uzun süre salçanızı bitiremeyecek gibiyseniz ve salçanızın küflenip bozulmasını istemiyorsanız buz kalıpları yardımınıza yetişti! Kalıplara dolduracağınız salçalar uzun süre taze kalırken kullanım kolaylığı da sağlıyor.

küf salça salçaküflenmesi streçfilm