Bunu yemek için Kadıköy'e akın ediyorlar! Aslında evde yapmak çok kolay! İşte ricotta peynirli sarımsaklı ekmek tarifi...
Aslında İtalyan mutfağının meşhur lezzeti ama Türkiye'de herkes onu yemek için İstanbul Kadıköy'e akın ediyor. Bu tarifi evde dakikalar içinde yapmak ise çok kolay. İşte karşınızda ricotta peynirli sarımsaklı poğaça tarifi...
İtalyan mutfağının en sevilen tariflerinden ricotta peynirli sarımsaklı ekmek, son günlerde Türkiye'de de popüler oldu. Hatta İstanbul Kadıköy'de bir mekan, sadece bu tarifi yaparak sosyal medyada viral olmayı başardı. Pek çok sosyal medya ünlüsü, o mekana gidip ricotta peynirli sarımsaklı ekmek deneyip takipçileri ile paylaştı. Ancak bu lezzetli İtalyan hamurişi lezzetini yemek için Kadıköy'e gitmenize kadar gerek yok. Şimdi sizlerle paylaşacağımız bu tarifle sizde evinizde adeta fenomen olan bu lezzeti deneyebilirsiniz. İşte karşınızda ricotta peynirli sarımsaklı ekmek tarifi...
RİCOTTA PEYNİRLİ SARIMSAKLI EKMEK İÇİN GEREKEN MALZEMELER
Ekmek İçin:
👉3 su bardağı un
👉1 paket kuru maya (instant maya, yaklaşık 1 yemek kaşığı)
👉1 su bardağı ılık su
👉1 yemek kaşığı toz şeker
👉1 tatlı kaşığı tuz
👉2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstü İçin:
👉3 diş sarımsak (ince doğranmış)
👉3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
👉1 su bardağı ricotta peyniri
👉1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
👉1/4 su bardağı zeytinyağı
👉1 yemek kaşığı ince doğranmış taze maydanoz
👉Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
👉İsteğe bağlı: pul biber veya kekik
RİCOTTA PEYNİRLİ SARIMSAKLI EKMEK NASIL YAPILIR?
1. Hamurun Hazırlanması
- Bir kasede kuru mayayı, ılık suyu ve şekeri karıştırın. 5 dakika bekleyerek mayanın köpürmesini sağlayın.
- Başka bir büyük kasede unu ve tuzu karıştırın. Üzerine zeytinyağını ve maya karışımını ekleyerek hamuru yoğurun.
- Hamuru unlanmış bir yüzeye alıp yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun. Pürüzsüz ve elastik bir kıvama geldiğinde, bir kaseye alıp üzerini streç filmle kapatın.
- Hamuru sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamurun hacmi iki katına çıkmalıdır.
2. Hamuru Şekillendirme ve İlk Pişirme
- Mayalanan hamuru hafifçe yoğurarak havasını alın. Ardından baget veya yuvarlak formda şekillendirin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve 20-30 dakika daha dinlendirin.
- Fırını 200°C’ye ısıtın. Hamurun üzerine zeytinyağı sürüp 25-30 dakika altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
3. Sarımsaklı Tereyağı Karışımının Hazırlanması
- Oda sıcaklığındaki tereyağını ince kıyılmış sarımsaklarla karıştırın. Üzerine bir tutam tuz ekleyerek lezzetlendirin.
4. Ricotta Karışımının Hazırlanması
- Bir kasede ricotta peynirini, parmesan peynirini, maydanozu ve zeytinyağını karıştırın.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatlar ekleyerek karışımı zenginleştirin.
5. Ekmeklerin Hazırlanması
- Pişmiş ekmeği uzunlamasına kesin. Üzerine önce sarımsaklı tereyağını, ardından ricotta peynirli karışımı sürün.
6. Son Pişirme
- Hazırladığınız ekmekleri 180°C’ye ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Peynirler hafifçe kızarana kadar bekleyin.
7. Servis
Fırından çıkan ekmekleri dilimleyin ve sıcak servis edin. Çorba veya ana yemeklerin yanında harika bir tamamlayıcı olacaktır.
Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!