08 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 21°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bursa şeftalisine AB'den coğrafi işaret tescili

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Bursa şeftalisinin Avrupa Birliğinden (AB) coğrafi işaret tescili aldığını duyurdu. Böylece AB'den coğrafi işaret tescili alan 24'üncü ürün Bursa şeftalisi oldu.

Bursa şeftalisine AB'den coğrafi işaret tescili

Bursa şeftalisi Avrupa Birliğinden (AB) coğrafi işaret tescili aldı. Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır sosyal medya hesabından duyurdu.

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Başlattığımız Uluslararası Coğrafi İşaret Seferberliği kapsamında Avrupa Birliği’nde tescillenen 24. coğrafi işaretimiz "Bursa Şeftalisi" oldu.

Anadolu'muzun bereketli topraklarında hayat bulan zengin kültürümüzü ve eşsiz lezzetlerimizi dünyaya tanıtmaya, ülkemizin marka değerini yükseltmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bursa şeftalisine AB'den coğrafi işaret tescili - Resim : 1

Türkiye'nin AB'den tescil alan ürünleri;

Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Kahramanmaraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi."

Mehmet Fatih Kacır