22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bursaspor taraftarından Köfteci Yusuf'a tezahüratlı destek!

Köfteci Yusuf'un 'domuz eti' kullandığı yönündeki iddialar sonrasında toplumun büyük bir kısmı yerli bir markanın büyümesi nedeniyle operasyon yapıldığı görüşünde. Köfteci Yusuf’a destek git gide büyürken, Bursaspor taraftarı da Köfteci Yusuf'u yalnız bırakmadı.

Tarım ve Orman Bakanlığının denetimlerinde Köfteci Yusuf’un şubelerinde domuz eti kullanıldığı tespit edildiği iddia edildi. Olaydan sonra kamuoyu ikiye ayrıldı. Toplumun büyük bir kısmı yerli bir markanın büyümesi nedeniyle operasyon yapıldığını savundu. Köfteci Yusuf’a destek git gide büyürken, Bursaspor taraftarı da Köfteci Yusuf'u yalnız bırakmadı.

Yeşil-Beyazlı taraftarlar, Köfteci Yusuf'un bir şubesine giderek önce yemek yediler. Daha sonra da tezahüratlar yaparak Köfteci Yusuf'a desteklerini dile getirdiler.

KÖFTECİ YUSUF'TAN AÇIKLAMA

Tartışmalar devam ederken Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş’tan 35 dakikalık video ile açıklama yaptı. Akkaş, açıklamasında, "Bu ülkede yabancı bir firma olsam veya siyasi ilişkilerim olsa, onlardan besleniyor olsam o zaman dokunamazlar. Birileri bizi çok güçlü gibi anlatıyor. Benim öyle bir gücüm olsa buradan numune de alınmazdı." ifadelerini kullandı.

Akkaş şöyle konuştu:

“Bu ülkede sadece işinle uğraşıp kendin kalabilmek veya bir şey ima etmemek bile o kadar zorlaşmış ki, selam vermemizde kullanacağımız cümlede bile düşünmek zorunda kalıyoruz. Günün sonunda aslında bütün duygularımızı anlayabiliriz. Aslında insanların iyi niyetini gözüne baksanız bile anlayabilirsiniz. Yüzüne baksanız anlarsınız. Biz kendi özümüzden ve insani değerlerimizden uzaklaşıyoruz. İnsanlardan ricam yaşanan bu olaya sonradan yüklenmiş, bir tarafa çekilmiş halinden ayrı olarak sadece vicdanlarıyla ve mantıklarıyla baksınlar.”

‘FABRİKADAYIM ÇALIŞIYORUM’

Bakanlığın domuz eti analizlerinden sonra ‘kaçtı’ iddialarına yanıt veren Akkaş şunları söyledi:

“Birileri diyor ya hani nerede? Ben 28 yıldır buradayım. Şu 45 gündür de azıcık vicdan ya bu adam nerededir? Ara fabrikadan birini ben evet fabrikadayım. Her gün fabrikadayım. Her gün işimdeyim. Nasıl nerede olabilirim ki? Yüzümde bir kara mı var, bir yerlere kaçacağım ben?

"12.000 kişilik emekçimin emeklerini bırakıp gidebilecek bir insana benziyor muyum? 25 kişi zabıta şubemizi basıyor. Biz burada yemek yiyoruz, birazdan sivil kıyafetlerimizi giyerek burada yemek yiyeceğiz diyorlar. 25 kişi bir dükkana niye gönderilsin? 25 kişi ne buldu. Tutanaklara yazıyorlar ki domuz eti arandı. Bu olay Denizli şubemde oldu.”

‘BİZDE UCUZ DEĞİLİZ DİĞERLERİ PAHALI’

Yayınladığı videoda köfteyi nasıl ucuz yaptığını ve sattığını da şöyle anlattı:

“Köfteyi nasıl ve neden ucuz satıyoruz? Biz ucuz değil diğerleri çok pahalıya satıyor. Nasıl mı? Bugün 280 liraya karkas alıyorsunuz. En iyi danayı 280 liraya 350-400 kg arası alabiliyorsunuz birinci elden. Bunun yüzde 15’i kemik çıkıyor. 330 liraya çıplak kemiksiz etin maliyeti. Bu etin içinde yüzde 6 değerli etler var. Değerli etlerden kastımız da bonfile, antrkot ve biftek bunlar 600, 700 ve 1000 liraya kadar satılan ürünler.

"Sonra yüzde 14-15 diğer etler var. Bunlar da 500- 600 bandında satılan etler. Normal etin maliyeti 300 liraya geliyor. Köfte zaten yağ oranı yüksek, içinde et, ekmek, soğan ve baharat olan bir ürün. Günün sonunda içindeki ekmek ve soğanla etten daha uygun fiyata geliyor. 300 liraya maliyetimiz var.

"Bizi diğer firmalardan ayıran şey, biz aracısız çalışan bir firmayız. Kurgumuzu bu şekilde yaptık. Pek çok kişi diyor ki ‘Bu firma bilinçsiz yönetiliyor’. Öyle değil aksine stratejisi olan ne yaptığını, nasıl gideceğini bilen bir firmayız."

Köfteci Yusuf Bursa Bursaspor Tarım ve Orman Bakanlığı