Buzluğa şimdi at, Ramazan'a çıkar pişir! 15 dakikada buzluk böreği tarifi...
Ramazan ayına kısa bir süre kalmışken, sahurda tüketmek için yapılacak kolay tarifler araştırılıyordu. 15 dakikada hazırlanan buzluk böreği, Ramazan sofralarınıza kolaylık sağlayacak.
Ramazan ayı yaklaşırken, sahurda tüketmek için kolay tarifler araştırılmaya başlandı. Şimdiden buzluğa atabileceğiniz börek tarifini sizin için derledik. Buzluk böreğini buzluğa şimdiden atıp, Ramazan'da sadece buzluktan çıkarıp pişirebilirsiniz. İşte sadece 15 dakikanızı alacak buzluk böreği tarifi...
BUZLUK BÖREĞİ TARİFİ
Malzemeler
6 adet yufka
125 gr margarin
1. 5 çay bardağı süt
İçi için:
1 kase beyaz peynir
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Eritilmiş tereyağı da sürülebilir
Susam
Hazırlanışı:
İki adet yufkayı tezgaha serin ve şeritler halinde kesin.
Sosu için margarini eritin ve bir buçuk bardak ılık süt ile karıştırın.
Kestiğiniz çift yufkadan oluşan şeritlerin üzerine sostan fırçayla sürün.
Uç kısmına peynirli maydanozlu harçtan koyun ve dilediğiniz gibi sarın.
Böreklerinizi süzgeç içerisine koyarak suyun altına tutun ve hepsini ıslanmasını sağlayın. Börekleri süzdükten sonra bir tepsiye dizin.
Böreklerin arasına yapışmamaları için yağlı kağıt serin ve buzluğa yerleştirin.
Pişireceğiniz zaman dolaptan çıkarıp buzlu haldeyken üzerine yumurta sarısı ya da eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişmeye bırakın. Üzeri kızarınca hazır olacaktır.