Buzluğa şimdiden atın, kışın rahat edin! Kışlık taze fasülye nasıl hazırlanır?
Kışlık besin hazırlığı yapanlar, taze fasülye nasıl buzluğa atılır sorusunun yanıtını arıyor. Kışlık taze fasülye nasıl hazırlanır sorusunun cevabını sizler için derledik.
Kışlık besin hazırlığı içinde olanların listesinde yer alması gereken en önemli besinlerden biri taze fasülyedir. Kış için hazırladığınız taze fasülyeleri buzlukta dondurarak bekletebilirsiniz. Buzluk yöntemi, uzun ömürlü olmasının yanı sıra taze fasülyenin besin değerlerini olduğu gibi korur. Dondurduğunuz taze fasulyeleri herhangi bir işlem yapmadan, çözdürmeden doğrudan pişirmelisiniz. İşte sizin için derlediğimiz buzlukta taze fasülye saklama yöntemi.
BUZLUKTA TAZE FASÜLYE NASIL SAKLANIR?
MALZEMELER
1 kg taze fasulye
400 g domates
HAZIRLANIŞI
1. Taze fasulyelerin saplarını ayıklayın ve istediğiniz büyüklükte doğrayın.
2. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
3. Fasulyeleri bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin.
4. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika boyunca sık sık alt üst edin ve taze fasülyelerin renkleri değişene kadar kaynatın.
5. Başka bir kaba taze fasülyeleri içine alacak kadar buzlu su koyun.
6. Ocağın altını kapatıp bir kevgir yardımıyla fasulyeleri alıp buzlu suyun içine atın,
2-3 dakika beklettikten sonra suyunu süzün.
7. Doğradığınız domatesleri 2 adet kilitli poşete paylaştırın.
8. Üzerlerine fasulyeleri paylaştırın ve dibinden ağzına doğru hafifçe bastırarak fazla havasını çıkartın. Bekletmeden buzluğa yerleştirin.
Afiyet olsun!
Kaynak: Kevserinmutfağı