13 Ocak 2025 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Canan Karatay’dan süt ürünleri hakkında çarpıcı açıklama

Prof. Dr. Canan Karatay, hayvansal süt ürünleri konusunda ezber bozan açıklamalarda bulundu. Son dönemde bitki bazlı sütlerin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri tartışılırken, Karatay’ın inek sütü ve peynirle ilgili sözleri dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Canan Karatay’dan süt ürünleri hakkında çarpıcı açıklama

Canan Karatay “İnek sütünden yapılmış peynir sağlığa zararlı olabilir. Sadece şirden mayasıyla üretilen doğal peynirleri tüketin. Süt tozu kullanılarak üretilen peynirlerden uzak durun” ifadelerini kullandı.

PEYNİR VE SÜT TÜKETİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Canan Karatay, özellikle süt tozundan yapılan yapay peynirlerin sağlığa zarar verebileceğini belirterek tüketicilere uyarılarda bulundu. Karatay’a göre sağlıklı peynir, doğal şirden mayası ile hazırlanmış olmalı. Aksi halde piyasada satılan bazı peynirlerin tüketilmesi uzun vadede çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

SÜT ÜRÜNLERİNİN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ RİSKLERİ

Uzmanlar, süt ürünlerinin aşırı tüketiminin bazı sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirtiyor. Tam yağlı süt ve peynirlerin yüksek doymuş yağ içeriği, kalp hastalıkları riskini artırabilir. 2008 yılında yapılan bir araştırmaya göre, süt tüketimi bazı kişilerde akneyi şiddetlendirebiliyor. Ayrıca, aşırı süt tüketiminin kemik sağlığına zarar verebileceği ve bazı bireylerde osteoporoz riskini artırabileceği öne sürülüyor.

BAZI KANSER TÜRLERİ İLE İLİŞKİLENDİRİLME İDDİALARI

2015 yılında American Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan bir çalışmada, süt ve süt ürünleri tüketiminin prostat kanseri riskini artırabileceği belirtilmişti. Ancak bu ilişkinin kesinleşmesi için daha kapsamlı araştırmalara ihtiyaç olduğu vurgulandı.

Canan Karatay Süt Sağlık