25 Aralık 2024 Çarşamba
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Çat kapı gelen misafirleriniz için 20 dakikada hazır! Nefis buzluk kurabiyesi tarifi

Sık sık misafirleriniz mi geliyor? Gelen misafirleri ikramsız yollayamıyor musunuz? Bu tarif tam olarak sizin için. Önceden hazırladığınız hamurunuzu aylarca buzdolabında bekletip, çat kapı gelen misafirlerinize kısa sürece ikram edebilirsiniz. İşte nefis buzluk kurabiyesi tarifi...

Çat kapı gelen misafirleriniz için 20 dakikada hazır! Nefis buzluk kurabiyesi tarifi! Buzluk kurabiyesi nasıl yapılır? Pratik kurabiye tarifleri
A+ A-

Bazen çat kapı gelen misafirlere hızlıca ne yapsam diye düşünüyor olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda hazırlayabileceğin nefis buzluk kurabiye tarifi ağızda dağılan yapısıyla oldukça seviliyor. İşte tek hamurla hazırlayabileceğiniz 4 çeşit buzluk kurabiyesi tarifi...

MALZEMELER

  • 250 gram tereyağı ya da margarin (Oda ısısında)

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 2 adet yumurta

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • Aldığı kadar un (Yaklaşık 5 su bardağı)

HAMURLARIN İÇİNE KOYMAK İÇİN;

  • Küçük bir kase doğranmış ceviz
  • 1 çay kaşığı kakao
  • Küçük bir kase doğranmış kuru kayısı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (Silme)
  • Beyaz çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Damla çikolata

BUZLUK KURABİYESİNİN YAPILIŞI

Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice karıştırıyoruz. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 4 eşit parçaya bölüyoruz.

İlk hamura çay kaşığı kakao ve cevizi ilave ediyoruz. İkinci hamura kayısı ve zerdeçalı ekliyoruz. Üçüncü hamura kakao ve iri kıydığımız beyaz çikolatayı ekliyoruz.

Dördüncü hamura da damla çikolataları ekleyip hamurları malzemeler karışana kadar yoğuruyoruz.

Sadece ilk hamurda kakaonun hamura mermer desen vermesi için çok fazla karıştırmayalım.

Hazır olan hamurları streç filme sarıp uzunlamasına şekil veriyoruz. Daha sonra buzluğa kaldırıyoruz.

Hemen pişirecekseniz buzlukta 15 dakika bekletip dilimleyerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirebilirsiniz. Hemen pişirmeyecekseniz buzlukta dilediğiniz kadar bekletip daha sonrası için saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Son Dakika Haberleri