Çat kapı misafir için yapıp hemen buzluğa atın! Harika buzluk kurabiyesi tarifi…
Enfes kurabiyelerin eşsiz lezzetine ve kokusuna canınız ne zaman isterse ulaşabilseniz nasıl olurdu? İşte buzluk kurabiyeleri tam da bunun için. Pişirip buzluğa yerleştirin, beklenmedik anda misafirleriniz geldiğinde nefis kurabiyelerinizi hemen servis edin. İşte o tarifler…
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
Ahmet Arslan
Editor
A+
A-
Sürpriz misafirleriniz geldiği zaman ne ikram edeceğiniz konusunda telaşlanıyor olabilirsiniz. Ancak bu tarifler sizin kurtarıcınız olacak. Herkese tarifini sorduracak kadar lezzetli, 10 dakikada hazır olacak pratik bu tariflerden vazgeçemeyeceksiniz! Hazırsanız gelin, hem tadına hem kokusuna doyamayacağınız buzluk kurabiyelerinin tariflerine birlikte göz atalım.
Elmalı buzluk kurabiyesi
Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- 4 adet elma
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağını şekerle çırpın. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Hamurun üstünü kapatarak 15 dakika buzdolabında dinlendirin
- İç harcı için soyduğunuz elmaları rendeleyin ve bir tavaya alın. Üzerine şeker de ekleyip elmalar suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp üzerine tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın.
- Hamur dinlendikten sonra hamuru küçük parçalar hâline getirip avcunuzda yuvarlayın. Parçaların ortasına hazırladığınız harcı koyup kapatıp şekil verin.
- Kurabiyeleri yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında kurabiyeleri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra kapaklı bir kaba veya buzdolabı poşetine koyup buzluğa yerleştirin. İstediğiniz zaman buzluktan kurabiyelerinizi çıkartıp 10 dakika kadar bekledikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Damla çikolatalı buzluk kurabiyesi
Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine şeker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeleri spatulayla güzelce karıştırın.
- Karışımın içine kontrollü bir şekilde unu eklemeye başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamura damla çikolataları da ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Hamuru streç filme sararak buzluğa yerleştirin. Dilediğiniz zaman buzluktan çıkartıp dilimleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirerek servis edebilirsiniz.
Tuzlu buzluk kurabiyesi
Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3 su bardağı un
Yapılışı
- Bir kâseye oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, yumurta akı, şeker, tuz, kabartma tozu ve sirkeyi alıp spatula yardımıyla karıştırın.
- Hamurun sert olmaması için kontrollü bir şekilde unu ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığı zaman bir parça kopartın ve avcunuzda yuvarlayın. Parçayı uzun bir şerit hâline getirip üzerine bastırarak yassılaştırın ve çatalla boyluca çizin. Hamuru bıçak yardımıyla dilediğiniz boyutlarda kesin.
- Hamurları yağlı kâğıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında arada kontrol ederek pişirin.
- Kurabiyeleri kapaklı bir kaba koyup buzluğa yerleştirin. Dilediğiniz zaman 10 dakika çözülmesini bekledikten sonra tüketebilirsiniz.