22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Çayı demleyen bu tatlıyı hazırlasın! 15 dakikada Kaşık Tatlısı tarifi...

Çay demlenene kadar hazırlanabilecek tatlı tarifleri aranıyordu. 15 dakikada hazırlanabilen Kaşık Tatlısı, misafirlerinizin de favorisi olaak. İşte Kaşık Tatlısı tarifi...

Çayı demleyen bu tatlıyı hazırlasın! 15 dakikada Kaşık Tatlısı tarifi...

Beş çaylarının vazgeçilmezi olacak hem de kolaylıkla hazırlanacak tatlı tarifleri araştırılıyordu. Sadece 15 dakikada hazırlanan Kaşık Tatlısı, misafirlerinizin favorisi haline gelecek. Çay demlenene kadar da hazır olacak. İşte Kaşık Tatlısı tarifi...

KAŞIK TATLISI TARİFİ

Malzemeler

Muhallebisi için:

Çayı demleyen bu tatlıyı hazırlasın! 10 dakikada Kaşık Tatlısı tarifi...

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
125 gram margarin veya tereyağı
1 paket vanilya

Supanglesi için:

2,5 su bardağı süt (500 ml)
3 yemek kaşığı şeker
2 tepeleme kaşık un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
60 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)

Hazırlanışı

Çayı demleyen bu tatlıyı hazırlasın! 10 dakikada Kaşık Tatlısı tarifi...

Kaşık Tatlısı'nı hazırlamaya muhallebisinden başlayın. Tencereye tereyağını ekleyerek iyice eritin.

Yağ eridikten sonra üzerine unu ekleyin ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun.

Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyin. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırın.

Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştırın.
Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebinizi ocaktan alın ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpın.

Borcamınızın tabanını ıslatın ve hazırladığınız muhallebiyi borcama boşaltarak soğumaya bırakın.

Çikolatalı katman için; tencereye sütü alın. Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek karıştırın. Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatayı ekleyin ve çikolata eriyinceye kadar karıştırın.

Ocağa kapatın ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle çırpın.

Hazır olan çikolatalı sosunu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltın ve eşit bir şekilde yayın.

Oda sıcaklığına gelen tatlınızı buzdolabına kaldırın ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakın.

Dolaptan aldığınız kaşık tatlınızın üzerine kakao serpin ve dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun!

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Tatlı