Celtic taraftarından Filistin'e destek
Celtic taraftarlarının Filistin'e desteği büyük takdir topladı. Celtic ve taraftarlarının bu davranışları popülist olmaktan ziyade, yürekten bir ideolojik duruşun net bir örneği.
İskoç temsilcisi Celtic'in taraftarları, İsrail'in abluka altındaki Gazze'ye saldırıları nedeniyle Filistin'e destek vermeye devam ediyor.
İskoçya Ligi'nde dün oynanan ve Celtic'in 4-1 kazandığı Hearts maçında takımlarını deplasmanda desteklemek için tribündeki yerini alan yüzlerce Celtic taraftarı, Filistin bayrağı açtı.
ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇINDA DA DESTEK SÜRECEK
Kulüp yönetiminin eleştirilerine rağmen Filistin'e destek vermeye devam eden Celtic taraftarları, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü sahalarında oynanacak Atletico Madrid maçında da bu tutumlarını sürdürmeyi planlıyor.
"Celtic bir futbol kulübüdür, siyasi bir organizasyon değildir." şeklindeki kulüp açıklamasına tepki gösteren Celtic Taraftarlar Derneği, "Tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını" ifade etti.
Taraftar grubunun açıklamasında, "Futbol taraftarlarının, sıradan vatandaşların toplumun diğer kesimlerinde olduğu gibi tribünlerde de siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduğuna dair inancımız sarsılmaz. Celtic Kulübünün tarihini ve geleneklerini küçümseyen elitist bir yönetim kurulu tarafından dikte edilmeyeceğiz." ifadeleri kullanıldı.
Celtic taraftarları, önceki yıllarda da tribünlerde bayraklar ve çeşitli pankartlarla Filistin'e destek vermişti.
TEK DESTEK FİLİSTİN'E DEĞİL
Celtic taraftarlarının tek desteği Filistin'e değil. İngiliz yönetimi altındaki Kuzey İrlanda'ya, Afganistan'a, Irak'a, Yahudi Soykırımına ilişkin de çok sayıda eylemler düzenlediler. Açtıkları pankartlar yüzünden Celtic kulübü milyonlarca sterlin ceza ödemek zorunda kalsa da taraftarlar bu duruşlarından taviz vermedi.
HALK TARAFINDAN KURULDU
İrlanda'da sadece tarladaki değil ambarlardaki tüm patateslere etki eden ve yaklaşık 5 yıl süren kıtlık, Celtic Kulübünün kurulmasının başlangıç noktası oldu. Tarihe "Büyük İrlanda Patates Kıtlığı" olarak adını yazdıran bu hadise sonucu, bölgeden büyük göçler yaşandı. Bir grup İrlandalı, hayatta kalmak adına İskoçya'ya göç etti. Katolik ağırlıklı bu topluluk, Katolik rahiplerin de katkısıyla İskoçya'nın doğusuna yerleşti. Yeniden düzen kuran halk, futbola kayıtsız kalamadı. Rahipler ve halk, ortaklaşa olarak Katoliklerin takımı olarak nitelendirilen bir futbol takımı kurdu. 6 Kasım 1887'de kurulan bu takıma, Keltlerden dolayı Celtic adı verildi.