21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bursalılar bu tarifi sır gibi saklıyordu! Cennet çorbasını içen kış boyu hasta olmuyor...

Bursalıların tarifini sır gibi sakladığı cennet çorbası, sağlığa olan faydalarıyla dikkat çekiyor. Bu çorbayı içen kış boyu hasta olmuyor. Peki cennet çorbası nasıl yapılır? Cennet çorbasının içine hangi malzemeler konur?

Cennet çorbası nasıl yapılır? cennet çorbası tarifi? cennet çorbası malzemeleri neler?

Bursa'nın geleneksel lezzetleri arasında yer alan cennet çorbası, sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çekiyor. Kış boyu bağışıklığı güçlendiren cennet çorbası, aynı zamanda grip ve soğuk algınlığına karşı direnci artırarak vücudun korunmasını sağlar. Peki cennet çorbası nasıl yapılır? Cennet çorbasının içine hangi malzemeler konur?

CENNET ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu

Bursalılar bu tarifi sır gibi saklıyordu! Cennet çorbasını içen kış boyu hasta olmuyor...
1 tane orta boy patates
1 tane soğan
3 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı et suyu yada tavuk suyu
6 su bardağı su
Tuz

Üzerine;

2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı toz kırmızıbiber

HAZIRLANIŞI

Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alın. Eriyince 3 yemek kaşığı mısır unu ekleyip 3 dakika kavurun.

İrice doğranmış patates ve soğanları ekleyip 1-2 dakika daha kavurup tuz, karabiber ve et suyunu ekleyin. 6 su bardağı sıcak suyu da ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın.

15-20 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra blendırdan geçirin.

Üzerine tereyağı ve toz biber kavurup gezdirin.

Cennet çorbanız hazır. Afiyet olsun!

Tarif