23 Kasım 2024 Cumartesi
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İspanya'nın ünlü tatlısı... Çiroz tatlısı (Churros) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Churros, İspanya'da ortaya çıkan ve o zamandan beri dünyanın birçok yerinde popüler hale gelen lezzetli bir hamur işidir.Görünüm olarak halka tatlısına benzeyen bu güzel lezzeti tercihe göre farkı soslarla da tüketebilirsiniz. Peki Churros nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Churros tarifi...

Churros nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Churros tarifi ve yapımı
A+ A-

İspanya mutfağından dünyaya yayılmış bir lezzet olan (Churros) Çiroz, sevilerek tüketilen lezzetlerin başında geliyor.

Oldukça pratif ve lezzetli bu tarif, sosuyla birlikte iştahları kabartan bir tatlı. 

Churros'un kökeni belirsiz olmasına karşın dünyaya Portekizliler tarafından yayıldığı düşünülüyor. İşte, eşsiz tarifin ayrıntıları...

Churros, yumurtalı veya yumurtasız olarak hazırlanabiliyor. Çıtır çıtır kıvamı ve nefis sosuyla tadına bayılacağınız bu güzel tatlıyı evde de hazırlayabilirsiniz. Eğer denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

CHURROS TARİFİ

MALZEMELER:

1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
2 adet boy yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı şeker
1,5 bardak ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı tarçın
90 gram bitter çikolata

CHURROS NASIL YAPILIR?

Tereyağınızı oda sıcaklığında eritin, üzerine tuzu da ekleyin.

İçine su koyup bir tencerede tereyağı iyice eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.

Su kaynadıktan sonra elediğiniz unu topak olmayacak şekilde karıştırarak ilave edin.

Hamur haline geldiğinde ocaktan alın ve karıştırıp soğutun.

Daha sonra içine yumurtaları kırın ve karıştırıp hamura iyice yedirin.

Bir tavaya ayçiçeği yağını koyun ve kızdırın.

Yumuşak hamuru ucu tırtıklı krema poşetine koyun ve bu kızgın yağa istediğiniz uzunlukta sıkın.

İyice kızardıktan sonra yağdan alın ve peçete serdiğiniz bir tabağa koyup yağını süzdürün.

Çikolatanızı benmari usulü eritin.

Kızarttığınız tatlıları şekere ve tarçına buladıktan sonra çikolata sosuna bandırın ve servis edin.

Son Dakika Haberleri Churros Churros tatlısı Churros tarifi Çiroz tatlısı