21 Eylül 2024 Cumartesi
İstanbul 23°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Ciğer kavururken bilmeniz gereken yöntem, lokum gibi iyi pişiyor

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan ciğer kavurmayı böyle pişirmelisiniz. Hem çok daha lezzetli oluyor hem daha da sağlıklı. Ayrıca ağızda lokum gibi de dağılıyor

Ciğer kavururken bilmeniz gereken yöntem, lokum gibi iyi pişiyor
A+ A-

Şanlıurfa ciğeri ufak ufak doğranırken, Diyarbakır'ın daha iri doğranmaktadır. Urfa kebabında isot, Diyarbakır ciğerinde ise baharat olarak kırmızı pul biber kullanılır. Her ikisinin de kendine has bir tadı var ama Diyarbakır ciğeri neredeyse şehrin kimliği ile özdeşleşmiş durumdadır. Ciğer kavurma yaparken de bazı püf noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

EN LEZZETLİ CİĞER KAVURMA NASIL YAPILIR?

Ciğer kavurması severler bu tarifi karaciğerle yapmanızı öneriyoruz. Karaciğer çabucak pişer ve yerken de ağızda dağılır. Akciğerse sakız gibi olur ve pek lezzetli olmaz.

CİĞER KAVURMA TARİFİNİN TÜM AŞAMALARI

Ciğer Kavurma İçin Gerekli Malzemeler:

• 1 kilo karaciğer
• 3 adet kuru soğan
• 1 büyük domates
• 3 adet yeşil biber
• Sıvıyağ
• Tuz
• Karabiber
• Kırmızıbiber

Ciğer kavururken bilmeniz gereken yöntem, lokum gibi iyi pişiyor - Resim : 1

Ciğer Kavurmanın Yapılışı

• Soğanlar doğranır yağ ile rengi değişine dek kavrulur ardından biberler doğranıp iyice kavrulur.
• Kuşbaşı doğradığınız ciğerlerde tavaya eklenip domateslerle birlikte kavrulur.
• Baharatları ekleyerek kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirilir. 
• Afiyetle pişirdiğiniz ciğer kavurmayı sıcak olarak yiyebilirsiniz.

Püf noktası; Ciğer kavurmanın lokum gibi olması için yarım çay bardağı kadar maden suyunu kavurma tenceresine ekleyin. Maden suyu sayesinde ciğer kavurmanız lokum gibi olacak çok daha çabuk pişecektir.

CİĞER KAVURMANIN YANINA EN İYİ NE GİDER?

Ciğer kavurmayı 'pirinç pilavı, ayran ve salata' ile servis edebilirsiniz.

DERLEME: AYDINLIK

Son Dakika Haberleri