23 Eylül 2024 Pazartesi
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Çocuklar bu tarife bayılıyor! Lavaşla hazırlanan sağlıklı ve pratik cips 10 dakikada hazır…

Evde, piknikte, partilerde, davetlerde ve gün içerisinde çokça cips tüketiyor musunuz? Peki hem daha sağlıklı hem daha ekonomik yöntemlerle evde cips yapabileceğinizi söylesek ne derdiniz? Öyleyse hazırlanın, lavaştan yapılan cips tarifini veriyoruz.

Çocuklar bu tarife bayılıyor! Lavaşla hazırlanan sağlıklı ve pratik cips 10 dakikada hazır…

Cips birçok kişi tarafından sevilerek yenilen ürünler arasında yer alır. Peki evde pratik yöntemlerle cips yapılabilir mi? Bu sorunun cevabı niteliğinde olan çok özel bir tarifle geldik. Lavaş ve çeşitli baharatlar kullanarak dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz bu tarif herkes şaşırtacak. O zaman lavaştan hızlıca yapılan cips tarifine geçelim. İşte tarifin tüm detayları...

Çocuklar bu tarife bayılıyor! Lavaşla hazırlanan sağlıklı ve pratik cips 10 dakikada hazır… - Resim : 1

LAVAŞTAN CİPS TARİFİ

Malzemeler

  • 3 tane lavaş
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Dilerseniz sevdiğiniz başka baharatları da ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı

  • 3 tane lavaşı tezgâh üzerine alın. Lavaşları üst üste olacak şekilde koyun ve bıçak yardımıyla 2-3 parmak kalınlığında olacak şekilde şeritler hâlinde kesin.
  • Daha sonra bu şeritleri yine bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kesin.

  • Kasenin içerisine domates salçası, zeytinyağı, su ve baharatları koyarak güzelce karıştırın. Bu noktada sosu tadın ve tuzu az ise biraz daha tuz ekleyin.

  • Dilerseniz karışıma zerdeçal, pul biber gibi sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz. Baharatları damak zevkinize göre çoğaltıp azaltabilir; sevmediğiniz baharat varsa çıkarabilirsiniz.

  • Sosu özdeşleşene kadar kaşık yardımıyla iyice karıştırın.

  • Bu hazırlıkları yaparken bir yandan fırını 190 dereceye ayarlayarak ısıtın.

  • Sos hazır olunca üçgen şekilde hazırladığınız lavaşları sosa bulayın.

  • Lavaşlar sosa iyice bulanana kadar eliniz ile harmanlayın.

  • Bir fırın tepsisi çıkarın ve fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.

  • Sosa buladığınız lavaşları fırın tepsisine yayın. Bu aşamada lavaşların çok fazla üst üste gelmemesine dikkat edin.

  • Tepsiyi önceden ısıttığınız 190 derecelik fırına koyun.

  • Lavaşlar sertleşip kıtır kıtır olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişirme esnasında lavaşlar yanmasın diye kontrollü şekilde pişirin.

  • Pişen lavaşları fırından çıkarıp servis tabağına alın.

  • Lavaş cipsleri sade olarak ya da sevdiğiniz soslar eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Dakika Haberleri