Çok doyurucu ve lezzetli bir Osmanlı yemeği! İşte luhum pilavı tarifi...
Luhum pilavı son zamanlarda oldukça merak edilen ve tarifi araştırılan yemeklerden biri haline geldi. Osmanlı döneminde yapılan bir yemek olarak bilinir. Peki luhum pilavı nasıl yapılır? İşte luhum pilavı tarifi...
Luhum pilavı nerenin diye soracak olursanız Osmanlı dönemine ait bir yemekti luhum pilavı. Osmanlı saray mutfağında çok severek tüketilen yemeklerden biri olarak bilinen luhum pilavı tarifini bugün sizlerle paylaşacağız. Bu tarif hem çok doyurucu hem de çok lezzetli oluyor. Bu sebepten farklı bir yemek tarifi arayanlar için bu tarif birebir. Hem de evdeki malzemelerde hazırlaması tahmin ettiğiniz kadar zor da değil. Malzemeler olduktan sonra ve püf noktaları takip edildikten sonra siz de kolaylıkla bu tarifi yapabilirsiniz. O halde tarifin detaylarına geçebiliriz. Luhum pilavı nasıl yapılır? İşte luhum pilavı tarifi...
LUHUM PİLAVI TARİFİ
MALZEMELER
- 6 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı soda
- 150 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı un
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet orta boy domates
- 500 gram kavrulmuş kıyma
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle et suyunu kaynatın. O sırada bir kaba soda, tereyağı, yumurta ve tuzu katın ve çırpın. Unu yavaşça katarak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İnce bir şekilde hamuru açın.
- Hamurları kare şeklinde şeritlere ayırın ve bir süre hamurları bu şekilde bekletin.
- Bir tencerede bu hamurları bir süre kaynatın. Kaynattıktan sonra et suyunu üzerine gezdirin.
- Ayrı bir tavada kıymayı, soğanları ve domatesleri kavurun. Baharatları da ekleyip luhumlarla birleştirerek servis edin.